Ipurúa recorda a Rosario (0-4)

Ipurúa evoca els potreros de Rosario. El camp de l’Éibar és un dels escenaris preferits de Messi. L’argentí sempre s’ha lluït al camp del país basc, de dimensions reduïdes (103 x 65), llotges als balcons i aroma a futbol antic. El Barça ha guanyat al camp més semblant a les canchas de la ciutat natal de Messi (0-4).

A Messi li agrada Éibar. Avui ha tornat a fer un joc exquisit. Sense Iniesta ni Busquets, Messi ha fet de Messi i de Xavi. Com si jugués als potreros de Rosario, Messi ha exercit de mestre de cerimònies del Barça. Ningú ha pogut aturar el crack argentí. Ni la duresa eibarresa, escenificada per Escalante (ha lesionat Busquets al minut 8), ni la falta d’efectivitat de Neymar.

L’argentí ha jugat com al pati de l’escola, abusant dels bascos i cedint gols en safata a Neymar, que ha fallat oportunitats molt clares. Tot i les errades, l’argentí, Neymar i Suárez han trenat una jugada magnífica al minut 30.

Messi ha rematat des de la frontal sense fortuna i la pilota ha sortit refusada. Denis, que havia entrat per Sergio Busquets, ha engaltat la bola des de la frontal i el cuir ha sortit disparat a l’escaire baixa de la porteria de Yoel. El gallec ha obert la llauna gràcies a un recurs arcaic i poc habitual a Can Barça: el xut des de la frontal (31′).

A partir del gol el Barça s’ha tret la por del damunt i ha començat l’actuació estel·lar de Messi. Jugades de fantasia, dribblings, parets i assistències. Una macedònia de recursos futbolístics del 10 blaugrana al potrero d’Ipurúa, que sempre podrà dir que ha gaudit del millor de tots els temps.

El Barça ha fet un partit pràctic a partir de Denis, Arda i Rakitic, sòlids al mig del camp, ajudant a la recuperació i lliurant la pilota al trident. Suárez, al minut 50, ha assistit el seu amic Messi que ha superat Yoel amb una facilitat insultant. La centrada de l’uruguaià l’ha acomodat a la xarxa Messi com qui baixa una pilota al mig del camp.

El partit l’ha tancat Neymar (0-4), al 91′, rubricant un bon partit al qual només li faltava el gol. Abans havia marcat Luis Suárez (68′) pressionant la sortida de pilota de Leujene, recuperant l’esfèric i definint al pal curt del porter de l’Éibar. El trident està més fort que mai, encapçalats per un Messi esplendorós. L’argentí ha posat la directa cap al triplet.