El Clàssic més intranscendent dels darrers anys ha acabat convertint-se en un espectacle futbolític colossal. Continua invicte el líder i campió de Lliga, que ha jugat 45 minuts amb un home menys per expulsió de Sergi Roberto. Cristiano i Gareth Bale han igualat els gols de Suárez i Messi (2-2) en un Clàssic sense al·licients a la classificació però que ha tingut tots els ingredients per convertir-se en un coctel molotov futbolístic. El Barça ha complert l’objectiu fent un esforç titànic i manté la imbatibilitat en un duel heroic dels blaugranes.

Han començat bé els culers, collant i esborrant el Madrid del partit. S’ha avançat l’equip del Txingurri gràcies a un gol de Suárez. L’uruguaià ha esmolat els ullals per rematar una centrada precisa de Sergi Roberto. L’ha creuat el killer culer enviant-la lluny de Keylor Navas, obrint la llauna i desfermant l’eufòria dels 97.000 culers que han vibrat amb un partit sense importància en l’aspecte numèric però d’alt voltatge. S’ha endollat el Madrid després del gol i ha empatat Cristiano, empenyent una cessió de Benzema amb el cap. Ha quedat lesionat el portuguès, que només ha aguantat fins al descans, després que Piqué trepitgés involuntàriament el crac del Madrid. Ha superat el conjunt blanc els locals a mesura que passaven els minuts, provocant accions de perill i inquietant el públic del Camp Nou. CR7 ha fallat un u contra u quan encarava Ter Stegen i ha enviat una rematada de cap per sobre del travesser. Ha estat millor el Madrid des del gol fins al descans, però el partit s’ha embrutat amb el pas dels minuts i el final de la primera part s’ha convertit en un ball de bastons.

Primer han estat Ramos i Suárez, els que s’han enredat en una discussió per culpa d’un colze que el de Camas ha tret a passejar. També se les ha tingut amb Messi, que ha vist groga per una entrada sobre el capità andalús de l’etern rival. L’àrbitre, Hernández Hernández, s’ha convertit de nou en el màxim rival del Barça quan ha perdonat una expulsió claríssima a Gareth Bale per una agressió a Umtiti. El gal·lès ha trepitjat el francès a l’altura del bessó, sense opció de jugar la pilota. No ha vist ni una simple targeta groga. Dos minuts després, ha expulsat Sergi Roberto en una enganxada amb Marcelo. El de Reus ha caigut al parany del brasiler i s’ha desfet de la seva provocació amb el puny, acció que li ha valgut la vermella directa al vorell del descans.

El Llop de Wall Street torna a aparèixer

Ha començat un nou partit a la represa. Sense Cristiano i amb el Madrid en superioritat, el Barça ha tret l’orgull i la grandesa per tornar a avançar-se al marcador. Suárez s’ha endut una pilota fent falta a Varane en cursa. No l’ha xiulat l’àrbitre i l’uruguaià ha assistit el seu amic, Messi, que ha tornat a parar l’espai i el temps. Ha reaparegut el “Llop de Wall Street” al Camp Nou. Ha retallat a Casemiro dins l’àrea i ha enviat el cuir al fons de la xarxa, trobant una escletxa gairebé invisible entre Keylor Navas i el pal. S’ha parat l’argentí davant els seus devots. S’ha ajupit i ha tornat a alçar-se, estenent els braços, repetint la icònica celebració que va fer al Santiago Bernabéu al partit d’anada. Sempre apareix Messi als Clàssics, el màxim golejador de la història d’aquests duels, i sempre ho fa per ser decisiu.

El Barça ha passat per sobre del Madrid a la segona part, amb deu futbolistes i desplegant més futbol que a la primera meitat. Ramos ha empipat Messi a la primera part i el Madrid ho ha pagat a la segona. Ha pitjat el botó del mode MVP l’argentí, demostrant qui és el rei del Barça, dels Clàssics i del futbol. Ha pogut tancar el partit el crac argentí al 69, quan ha rebut una passada amb mig camp per córrer i ha encarat Keylor. Messi s’ha endinsat a l’àrea i ha intentat creuar el cuir però el porter madridista ha reaccionat bé i l’ha refusat.

Ha reaccionat el Madrid aleshores i Gareth Bale, al 72, ha empatat connectant una gran rematada des de la frontal. El del mig de la BBC ha superat Ter Stegen amb un xut potent i col·locat, imposible d’aturar pel porter alemany. Ha passat un moment complicat el Barça, asfixiat a la recta final del partit. Però ha aparegut de nou Messi, que en dues oportunitats, ha estat a punt de fer el tercer. S’ha defensat el Barça per mantenir el rècord d’imbatibilitat a la Lliga i ho ha aconseguit fent un esforç titànic amb recompensa. El Barça surt viu després de jugar mitja part amb un home menys i manté la seva condició d’invictus.