Món Esport
Iniesta: “Tot passa per fer el partit perfecte”
  • CA

El capità del Barça és optimista. Tot i el seu posat fred i la seva expressió tèbia, sense fer cap escarafall, Andrés Iniesta ha intentat motivar els afeccionats del Barça de cara a l’enfrontament de demà davant la Juventus amb un discurs positivista. “Tenim potencial, arguments i jugadors per capgirar l’eliminatòria o per estar prop de fer-ho”, ha reiterat durant els 25 minuts que s’ha assegut davant els mitjans de comunicació. El manxec té clar, però, que “tot passa per fer el partit perfecte”.

Minimitzar el joc de la Juventus i evitar que els italians tinguin opcions a la contra és essencial perquè el Barça superi el 3-0 de l’anada i es classifiqui per les semifinals de la Lliga de Campions. Això i fer gols, evidentment. “Hem de tenir paciència, saber patir i intentar ser molt efectius en les ocasions que puguem tenir. No veig una altra situació”, ha manifestat.

 

El dia 8 d’abril, el Barça va remuntar un 4-0 advers davant el PSG i va capgirar una eliminatòria que tenia coll amunt en el partit d’anada, després d’una dura patacada. Dues setmanes després, l’equip va tornar a perdre i a demostrar fragilitat defensiva. Per a Iniesta, no hi ha excuses: “Una cosa que no hem fet bé o que no hem aconseguit és la regularitat, en el temps, en els partits i les competicions. Això ens ha dut a la situació que tenim. No ens podem enganyar en la lectura.”

Aquestes han estat les reflexions més interessants de la roda de premsa d’Andrés Iniesta:

 

El plantejament del partit

“Té moltes similituds amb el PSG, sobretot en la necessitat de fer gols, de concedir poques opcions o pràcticament cap al rival. Aquesta ha de ser la mentalitat, la visió que hem de tenir del partit des del minut 1. No ens hem d’impacientar si el gol no arriba en els primers minuts. Hem d’anar treballant el partit.”

 

És més difícil o més fàcil?

“Crec que el resultat és dolentíssim per nosaltres, perquè no vam fer les coses bé, com es va veure. Però tenim potencial, arguments i jugadors per capgirar l’eliminatòria o per estar prop de fer-ho. Ho hem d’intentar. Tot passa per fer un partit perfecte en tots els sentits.”

 

Una altra remuntada

“No se’m fa estrany perquè ho vam fer realment malament, sobretot a la primera part. Ara vivim una situació semblant a la del PSG. Dues vegades? És complicat, però si podem dur l’eliminatòria a ser a prop, a crear els dubtes i a que l’equip tingui l’energia necessària, segur que tindrem opcions. Aquesta és l’exigència, tant mental, com física i tàctica.”

 

El guió del partit

“No tenim cap alternativa més que ser ofensius i intentar ser millors. S’ha de veure com jugarà la Juventus, però el nostre guió no ha de canviar. Només hi ha una lectura. No podem estar tranquils, hem de fer gols i minimitzar les opcions del rival. Durant el partit, depenent del resultat, hi haurà moments en què haurem de fer atacs més ràpids o tenir més elaboració. Però la proposta futbolística està clara.”

 

El partit de Torí

“No vam fer les coses com havíem de fer-les. A la primera part no vam crear ocasions, el posicionament no era l’adequat i més enllà del resultat, a la segona part es va veure un altre tipus de situacions. Un gol hagués fet més justícia a allò que va ser. És una qüestió de l’equip, de tots. Evidentment que si demà fem alguna cosa semblant les nostres opcions seran mínimes.”

 

Dubtes en l’afeccionat

“Qui és del Barça no ha de tenir cap mínim dubte. L’altra cosa és que veiem l’eliminatòria molt difícil, difícil o assequible. L’afeccionat, com els jugadors, ha d’estar convençut que es pot fer.”

 

Dani Alves

“Dani ha estat un dels millors fitxatges estrangers que ha pogut fer aquest club, per rendiment, per tot allò que ha aportat i ha donat. Va prendre un camí diferent, li està anant molt bé a Itàlia, i nosaltres anem al 200% amb tots. No és que no el vulguem, però a dia d’avui no canviaria cap company.”



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa