Món Esport
Iniesta per recuperar el bon futbol (20:45h)
  • CA

El Barça amb Andrés Iniesta juga a una altra cosa totalment diferent d’allò amb el qual prova de guanyar els partits quan el manxec no hi és. La lesió del capità ha comportat que el joc de l’equip, sumat a la manca d’eficàcia d’homes com Luis Suárez, s’hagi ressentit en la seva brillantor. La victòria a Bilbao i l’empat al Pireu, davant l’Athletic i l’Olympiacos, ha allargat l’ombra dels dubtes en la parcel·la alegre del futbol blaugrana, aquella amb la qual els afeccionats barcelonistes somriuen i gaudeixen més enllà del resultat. La connexió entre Iniesta, Messi i Sergio Busquets converteix el Barça en únic i la baixa d’un dels tres eixos fa que el mecanisme no acabi de funcionar en plenitud.

Aquest vespre, davant un Sevilla que respira tranquil amb la victòria assolida a la Lliga de Campions, el Barça vol recuperar el joc de precisió suïssa que l’ha catapultat al liderat de la Lliga amb només dos punts perduts dels trenta disputats (20:45h, beIN LaLiga). Només el Manchester City i el Nàpols han estat capaços d’igualar un inici tant rotund en les competicions estatals dels seus propis països. Les lesions de Sergi Roberto i André Gomes, que se sumen a les ja conegudes d’Aleix Vidal, Arda Turan, Rafinha i Dembélé obliguen -de nou- a Ernesto Valverde a prendre decisions i a situar els titulars més habituals en l’onze inicial.

 

La setmana d’aturada pels partits internacionals dona cert avantatge a l’entrenador blaugrana, que podrà disposar de l’onze de gala pensant en el descans d’alguns dels seus futbolistes més importants durant els propers deu dies. Luis Suárez no anirà amb l’Uruguai, Messi i Mascherano no se la jugaran amb l’Argentina (van aconseguir classificar-se en la darrera jornada) i Iniesta, Piqué, Alba i Busquets viatjaran amb la selecció espanyola, però la categoria d’amistós els pot ajudar a evitar l’acumulació de minuts amb ‘La Roja’, que donarà l’oportunitat a jugadors com Luis Alberto, Suso, Callejón o Iago Aspas. 

Nova protesta política

 

El Camp Nou no se salva de les reivindicacions. Darrerament, tots els partits a l’estadi blaugrana coincideixen amb actes de protesta i proclames polítiques i aquest dissabte no serà una excepció. Els grups d’animació s’han organitzat per mantenir deu minuts de silenci i per reclamar durant bona part de l’enfrontament la llibertat dels presos polítics, engarjolats dijous al vespre. La Crida per la Democràcia també ha preparat cartells de “Llibertat presos polítics” perquè els afeccionats de l’estadi que ho vulguin puguin participar de la reivindicació i ha demanat cinc minuts de silenci després del 17’14”.

 

L’aposta d’El Món:

Possible onze del Barça davant el Sevilla.

 



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa