Món Esport
Iniesta és el millor símptoma
  • CA

Quan Andrés Iniesta juga bé és una delícia, però a part és un símptoma inequívoc del nivell de l’equip. Quan el futbol flueix en els peus del manxec, el públic sospira ohs i el conjunt apuja les seves prestacions. El capità blaugrana, que reapareixia, dota de més personalitat el mig del camp, crea espais i veu passades que només ell -i Messi- poden projectar. En aquest sentit, Iniesta ha ofert un recital aquesta nit al Camp Nou, de controls, girs, túnels, culleres, talons –sempre envoltat de rivals-, l’assistència de l’1-0 i aquella seva elegància innata, ballant subtilment amb la pilota, quan la majoria sembla que trepitgi raïm. Tot això ho ha fet a sis dies que el Barça visiti el Bernabéu.

El 8 barcelonista és un bon termòmetre per calibrar el to del joc general. I no és casual que el gran partit d’Iniesta hagi coincidit amb el d’un Barça més net, profund i clarivident. No ha estat el bloc més aviat pla de molts dies d’aquesta temporada, més assentat en la solidesa que en la continuïtat vertical i la brillantor. Avui, potser per l’aparent debilitat del Deportivo, el Barça ha recordat la seva versió potent, la de quan els interiors manaven, com ha sigut el cas d’Iniesta, i li donaven un estil singular i enormement protagonista. Així que tampoc ha sigut atzarós que amb el canvi d’Iniesta al minut 55 –ovacionat per la pobra mitja entrada que hi havia al camp- el Barça perdés una mica d’ordre.

 

D’Iniesta només n’hi ha un, com és el cas de Busquets, ho era de Xavi i no cal mencionar Messi, però després de 15 jornades vivint ofensivament precisament de l’argentí –que avui ha fet el seu 12è, 13è i el 14è pal! i un penal fallat- en aquesta jornada ha aparegut el Barça més coral, tant en la recuperació com en la construcció de migcamp en endavant. És sabut que Ernesto Valverde ha prioritzat –potser obligadament- la consistència defensiva en aquest primer terç de campionat, però ell mateix sap que per assaltar el Bernabéu és necessari alguna cosa més. El tècnic, atent a tot plegat i home pràctic, ha reservat Busquets –amenaçat de suspensió- i ha rellevat Iniesta amb tot resolt.

Alcácer, 3 setmanes fora

 

La mala notícia per a l’entrenador basc ha estat la lesió d’Alcácer, que apuntava a titular a Madrid. El valencià s’ha malmès el recte interior i estarà tres setmanes de baixa, segons el primer diagnòstic. Amb la baixa del torrentí, guanya punts l’opció de Paulinho, que avui ha marcat dos gols aprofitant els múltiples rebots a la fusta. El brasiler, sense l’ADN Barça però el jugador amb més recorregut de la plantilla, actuant de pivot-interior-davanter, en res un prodigi però valuós per rendiment i per contrast, podria tenir la seva oportunitat com a quart migcampista la matinal de dissabte que ve en el clàssic.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa