Imparables. Així se senten les jugadores del Barça; així ho demostren els resultats de les blaugrana en l’actual edició de la Primera Iberdrola, en què no només han guanyat tots els partits que han disputat sinó que ho han fet amb una superioritat exultant. L’últim compromís que han disputat, aquest dimecres i contra l’Atlètic de Madrid, ha servit a les culers per donar un cop de puny sobre la taula i deixar ben clar a les seves màximes rivals pel títol de campiones de la competició de la regularitat que no contemplen cap altra opció que no sigui tornar a col·locar el trofeu a les vitrines de l’Estadi Johan Cruyff (3-0).

L’inici del duel entre catalanes i matalasseres ha estat marcat pel protagonisme absolut de Cata Coll. La jove portera mallorquina ha estat titular en un enfrontament de màxima exigència, ja que Sandra Paños s’ha hagut d’aïllar a última hora per haver estat en contacte amb un positiu per coronavirus. I ha respost a la perfecció: primer ha evitat el gol de Silvia Meseguer després d’una pèrdua d’Aitana Bonmatí i, només dos minuts després, ha aturat un penal per mans de Marta Torrejón llançat per l’exculer Toni Duggan. Les dues intervencions clau de Cata Coll han permès a les de Lluís Cortés, més enllà de guanyar el partit, batre el rècord històric de l’equip de 892 minuts sense encaixar cap gol. Infranquejables.

A partir del setè minut de joc, moment en el qual s’ha llançat el penal, la primera meitat ha tingut clar color blaugrana. El Barça ha dominat i ha tingut força oportunitats per avançar-se al marcador abans del descans. Alexia ha fallat un mà a mà davant Peyraud-Magnin, portera de l’Atlètic, Mapi León ha rematat amb molt bona intenció una centrada de córner, però sense encert, i Jennifer Hermoso s’ha adormit en un contraatac força perillós i ha acabat xutant de forma massa tímida. Les locals, no obstant això, no s’han rendit i han acabat la primera meitat amb dos gols, el primer de Patri Guijarro després d’una excel·lent passada de Caroline Graham Hansen, sempre determinant, i el segon gràcies a un llançament des dels onze metres per mans d’Aïssatou Tounkara. L’encarregada de transformar la pena màxima ha estat, és clar, Jennifer Hermoso.

Les madrilenyes han intentat refer-se a la represa i s’han apropat més a l’àrea de Cata Coll, però la mallorquina no ha tingut massa feina. I la que ha tingut no ha estat excessivament exigent. El Barça ha sabut defensar-se i esperar les seves oportunitats amb paciència. Les entrades de Lieke Martens, Oshoala, Vicky Losada i Crnogorčevic han aportat un nou aire a l’equip català, que ha estat molt més a prop d’ampliar l’avantatge que no pas d’encaixar la primera diana de la temporada. De fet, les de Cortés han acabat celebrant un tercer i últim gol. L’ha marcat Martens, després d’un control orientat màgic. L’holandesa ha vist porteria i ha agafat una confiança que, sense cap mena de dubte, li anirà molt bé de cara a les pròximes setmanes.

Gràcies al triomf crucial davant l’Atlètic de Madrid, i malgrat que ha disputat dos compromisos menys que la resta d’equips de la part alta de la taula per culpa del coronavirus, el Barça s’ha instal·lat al capdavant de la classificació de la Primera Iberdrola amb cinc victòries en cinc jornades. Les blaugrana han marcat 24 gols i encara no n’han encaixat cap. Les xifres parlen per si mateixes. Les culers només havien jugat un duel durant l’últim mes entre l’aturada internacional i els partits ajornats per la Covid-19, però no han trobat a faltar gens la falta de ritme de competició i s’han desfet de l’altre principal aspirant al títol de Lliga.