Món Esport
L’impacte del coronavirus condueix el Barça cap al dèficit econòmic

L’aturada esportiva per culpa de la crisi del coronavirus tindrà moltes conseqüències per als clubs de futbol. Tots ells necessiten els ingressos pels drets de televisió per quadrar els números i, de fet, algunes Lligues ja s’estan plantejant retallar els sous dels futbolistes per fer front a la situació. El Barça, evidentment, no és aliè a totes aquestes circumstàncies. De fet, segons Mundo Deportivo, el club blaugrana tancarà, molt probablement, l’exercici econòmic 2019/20 amb pèrdues econòmiques, una situació que no es produeix des del curs 2011.

L’entitat culer va pressupostar, per a l’actual temporada, un benefici net després d’impostos d’11 milions d’euros. En el cap dels dirigents culers, és clar, no existia cap mena de possibilitat que es produís tota aquesta casuística. Sempre tenint en compte la informació del diari citat, la Comissió Delegada del Barça va estudiar aquest dimarts la situació i, a l’espera de quan i com es reprengui la vida normal i la competició, va concloure que l’escenari més possible és que l’exercici s’acabi tancant amb dèficit.

Cal tenir en compte que l’impacte del coronavirus no només es tradueix en els ingressos televisius ni el pool televisiu de la UEFA per als equips que disputen la Champions o l’Europa League. L’explotació de les instal·lacions, les botigues oficials del club i l’àrea de ticketing, entre d’altres, també estan patint les conseqüències de la pandèmia. Mundo Deportivo conclou que excepte que els jugadors facin el pas, l’entitat que presideix Josep Maria Bartomeu no té previst retallar en salaris als futbolistes del primer equip, la seva principal despesa.

L’àrea social no s’atura

Malgrat tot, el Barça té clar que, en aquests moments, el més important és la salut de la societat. Per això, el club blaugrana manté tots els seus serveis de l’àrea social d’atenció telemàtica per a socis, penyistes i afeccionats, als quals els dona la possibilitat de realitzar qualsevol consulta sobre el coronavirus.Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa