Món Esport
La història de Halilovic: de gran promesa del Barça a ser rescatat de l’atur
  • CA

El maig del 2014, el Barça va pagar 2,2 milions d’euros al Dinamo de Zagreb per fitxar Alen Halilovic, una jove perla de 18 anys. L’atacant croat prometia molt i el club blaugrana va fer una inversió considerable per obtenir els seus serveis. El seu debut amb el filial, en el qual va marcar un extraordinari gol al camp de la Ponferradina, no va poder ser més esperançador. A poc a poc, no obstant això, el futbolista es va anar apagant i, encara que va arribar a debutar amb el primer equip en un partit de la Copa del Rei, el seu pas pel Camp Nou va ser testimonial.

Després d’una cessió a l’Sporting de Gijón en què es van poder intuir certes virtuts interessants de Halilovic, l’estiu del 2016 el Barça va rebre una oferta de cinc milions d’euros de l’Hamburg i va acceptar-la. Encara que es va reservar el dret de recompra de deu milions durant els dos primers següents anys, el club blaugrana va perdre-li la pista i mai va plantejar-se seriosament l’opció de recuperar-lo. A Alemanya les coses no li van anar massa bé i, de fet, quan només duia uns mesos va ser cedit durant una temporada i mitja al Las Palmas. En els 39 partits que va disputar amb l’equip canari va oferir un bon rendiment, però l’Hamburg no va comptar amb ell i el croat va fitxar pel Milan amb la carta de llibertat.

A Itàlia no només no va fer el pas endavant que s’esperava d’ell, sinó que en va fer un parell d’enrere. La seva participació amb el conjunt milanès va ser pràcticament inexistent i el club va cedir-lo a l’Standard de Lieja belga primer i al Heerenveen holandès després. El passat 5 d’octubre, Halilovic i el Milan van arribar a un acord per rescindir el contracte que els unia i el jugador ha estat un mes i mig a l’atur fins que, aquesta setmana, el Birmingham City de la Segona Divisió anglesa, entrenat per Aitor Karanka, ha decidit rescatar-lo per intentar canviar la mala dinàmica que està vivint en aquest inici de temporada. I és que, després de dotze jornades, el Birmingham és el dissetè classificat de la Championship.

“Estic molt il·lusionat i content d’estar aquí. M’ho deixaré tot per demostrar a tothom del que soc capaç. He parlat molt amb l’entrenador i m’ha donat la confiança necessària. Crec que ara m’ha arribat l’hora de deixar clar qui soc”, ha declarat el croat en la seva presentació. D’aquesta forma, el futbolista que amb 18 anys va aterrar al Barça amb molts somnis per complir, tindrà una nova oportunitat per demostrar la seva qualitat. Ara ja en té 24 i, sobretot, la gran experiència fruit d’haver pogut comprovar que al futbol, com a la vida, no tots els finals són feliços.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa