Món Esport
Hi haurà passadís del Barça al Madrid pel Mundial de Clubs?
  • CA

 

El FC Barcelona no té previst fer el passadís al Reial Madrid pel Mundial de Clubs. Tot i que hi ha precedents (diferents equips de la Lliga han rendit tribut a Barça i Madrid després de coronar-se campió del món) el Barça considera que “només s’ha de fer el passadís quan l’altre equip ha guanyat una competició a la qual participes tu”, segons admeten veus del club a aquest diari. La decisió final depèn de la plantilla (jugadors i cos tècnic) però el “protocol” blaugrana dicta que només s’hauria de fer passadís en el cas que un altre equip guanyi la Lliga, ja que en el cas de la Copa del Rei i/o Champions, són partits que tanquen la temporada. 

Fa dos anys es va trencar aquesta norma no escrita amb el Sevilla. Catalans i andalusos es van enfrontar a la Final de Copa del Rei. El Barça era flamant campió de Lliga i els sevillans havien guanyat aquella setmana l’Europa League i els equips van decidir fer un passadís doble per homenatjar-se l’un a l’altre. A inici de temporada va haver-hi una situació similar: els barcelonistes van jugar la Supercopa d’Espanya contra el Madrid just després que el conjunt blanc guanyés la Supercopa d’Europa contra el Manchester de Jose Mourinho. Aleshores el Barça no va fer el passadís i la intenció, el pròxim dissabte, és que tampoc es faci. 
 

Precedents i opcions de futur

El Barça ja sap el que és rendir tribut a un Madrid campió. El Barça de Rijkaard va haver d’abaixar el cap i fer el passadís a un Madrid ple de joia, que va atropellar els blaugranes sobre el camp (4-1). Hi ha dos precedents més: a la temporada 87-88 els blaugranes van fer el passadís al Madrid i a la 90-91 el Madrid va fer-lo al Barcelona. En aquesta ocasió no hi haurà passadís però és possible que els culers visquin una nit de glòria al Camp Nou a final de temporada: el Madrid visitarà el Camp Nou a l’avant-penúltima jornada i, si tot continua com fins ara a la Lliga, el Barça podria arribar amb el títol a la butxaca. Aquest sí seria un passadís com Déu mana.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa