Món Esport
Guardiola, sobre el seu èxit al Barça: “Això només passa una vegada a la vida”
  • CA
Pep Guardiola, mànager català del Manchester City.
Pep Guardiola, mànager català del Manchester City. | EFE

Els afeccionats del Barça recorden amb nostàlgia l’època de Pep Guardiola a la banqueta blaugrana, no només pels títols que es van celebrar al Camp Nou sinó també per com es van aconseguir aquests. L’estil de joc (el futbol de possessió) i de club (la Masia com a eix vertebrador de la plantilla del primer equip) era únic i els seguidors culers saben que els costarà tornarà a viure quelcom semblant. L’entrenador de Santpedor, ara al Manchester City, també sap que difícilment repetirà els èxits en alguna de les seves aventures lluny de l’equip de la seva vida, ja que guanyar sis títols en un any va ser conseqüència d’una connexió perfecta entre jugadors, club i entrenador “que només passa una vegada a la vida”.

 

En el Festival de l’Esport de Trento, celebrat a la localitat del nord d’Itàlia, el tècnic català ha rememorat temps passats amb alegria “per haver gaudit com ho vaig fer” i s’ha mostrat molt satisfet per la gran aposta per la pedrera durant la seva etapa al Barça: “Les dues vegades que vam guanyar la Champions ho vam fer amb set jugadors de la pedrera, amb futbolistes com Xavi, Iniesta o Valdés, que havien entrat a la Masia amb set o vuit anys i que formaven una constel·lació d’estrelles”. “El club va confiar en mi, que venia de les categories inferiors, i en jugadors que ja tenien afinitat. Teníem diners per comprar grans jugadors i, a més, comptàvem amb el millor futbolista del món amb diferència”, ha explicat referint-se a Leo Messi, a qui considera “un animal competitiu i feroç que odia perdre”: “Si l’equip l’acompanya, ell marca la diferència. Ell i Cristiano Ronaldo fa deu anys que marquen 50 gols per temporada. És un any rere l’altre. Són increïbles”.

 

Més que amb les competicions guanyades en els seus quatre cursos al Camp Nou (tres Lligues, dues Champions, dues Copes del Rei, dues Supercopes d’Espanya, dues Supercopes d’Europa i dos Mundials de Clubs), Pep Guardiola prefereix quedar-se amb el llegat futbolístic que va deixar un equip que tenia en la “constància” i la “fortalesa” els seus grans punts forts”. “En vint anys, si seguim llegint la nostra història en els llibres serà bo i voldrà dir que haurem deixat alguna cosa”, ha sentenciat sobre l’assumpte.

 

En un esdeveniment en què l’exentrenador del Barça ha compartit espai amb Carlo Ancelotti i el mític Arrigo Sacchi, el tècnic català no ha descartat la possibilitat d’aterrar a algun club de la Serie A italiana i també ha volgut remarcar la importància de Johan Cruyff en la seva etapa de formació futbolística. “Guanyàvem i ens explicava per què guanyàvem, i quan perdíem passava el mateix. Ens va fer obrir els ulls i enamorar-nos d’aquest joc“, ha recordat Guardiola.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa