Món Esport
Guardiola i Cruyff, noms tabú per als compromissaris
  • CA

“No canviarem el nom del museu. Se seguirà dient Josep Lluís Núñez”. Aquesta frase, pronunciada pel president del Barça Josep Maria Bartomeu, va ser una de les més aplaudides pels socis compromissaris en l’Assemblea General Ordinària celebrada aquest dissabte. Una assemblea llarguíssima, pesada i, en certs moments, surrealista. El soci és especial. Ho ha estat sempre i no ho deixarà de ser. Aplaudeix tot el que li proposa la junta directiva, tanca els ulls per obviar els errors i commemora, amb insistència, cada una de les intervencions dels socis amb un número inferior a 1.000 en el carnet. Com si tinguessin la paraula de Déu, la veritat absoluta. Gairebé aplaudiments per a tot, sense límit. O sí, hi ha una línia que no es pot creuar.

Hi ha certs noms que no es poden pronunciar. Estan considerats tabú, impropis d’usar en públic, i menys encara davant centenars de barcelonistes, amb perill d’escridassada o xiulada. Com si fossin el diable, gent declarada non grata o madridistes declarats, Johan Cruyff i Pep Guardiola s’han convertit en blancs involuntaris dels socis compromissaris, almenys durant aquesta darrrera Assemblea. El torn de preguntes dels associats els va deixar en mala situació. Cruyff i Guardiola van ser pronunciats només una vegada cada un, amb la conseqüència que això va tenir en les reaccions dels companys, en respostes impensables per a cap altre jugador o exjugador blaugrana, per esportistes que hagin vestit la samarreta o s’hagin assegut a la banqueta del club català.

 

Bartomeu va ser aplaudit quan va recordar la mort de l’holandès, però el compromissari que va proposar canviar el nom del Museu Josep Lluís Núñez per Museu Johan Cruyff va ser xiulat i, en menor mesura, escridassat. De poc que no se l’expulsa del club, com haguessin volgut els que van aplaudir la proposta de Robert Blanch de fer fora Jordi Cases. “Millor no tenir-lo a casa”, es va dir. Va haver de ser un soci, en canvi, qui es va veure obligat a pronunciar el nom de Pep després que un altre no s’hi volgués referir per insinuar que “algú del Bayern ha robat el patrocinador” Qatar Airways al Barça. “Es pot dir el nom de Guardiola, no mossega eh”, va manifestar el soci, reinvindicador i estrany en un paratge ple de desmemoriats.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa