Els impulsors de la moció contra Bartomeu demanen rigor en la validació de les signatures

Els grups d’opinió del Barça proposen un protocol que garanteixi l'autenticitat i procedència de totes i cadascuna de les firmes dels precandidats a les eleccions

Hores intenses en l’àmbit institucional del Barça. Els precandidats recullen a última hora les darreres signatures per intentar superar el tall de 2.257 avals i proclamar-se formalment com a aspirants a la presidència blaugrana. Per la seva banda, ‘Compromissaris FCB’, ‘Dignitat Blaugrana’, ‘Manifest Blaugrana’ i ‘La Resistència del Palau’, diversos grups d’opinió culers que van impulsar el vot de censura contra Josep Maria Bartomeu i la seva junta directiva, continuen jugant el seu paper.

Aquest dilluns, tots ells han enviat un escrit conjunt a la junta electoral del Barça per demanar-li el màxim rigor possible en la comprovació de les butlletes de suport que presentaran els precandidats. En la nota, han demanat l’aplicació d’un protocol equiparable al que es va emprar en la moció de censura. En primer lloc, demanen una “validació a través de pèrit cal·ligràfic de l’autenticitat de les firmes” i, en cas de dubtes, “comprovació via telefònica amb el soci”; a més, si es detecta alguna duplicació, els grups d’opinió conviden a “esbrinar a qui va signar el soci en qüestió” i “si aquest hagués signat per dos o més precandidats, anul·lar els suports”; per últim, requereixen “informació a la massa social del nombre de signatures presentades i validades per cada candidat”.

“Amb aquest protocol, exactament igual de rigorós i raonable que l’aplicat en la validació de les signatures del vot de censura, esperem que el club pugui garantir l’autenticitat i procedència de totes i cadascuna de les signatures. No entendríem que unes signatures de socis fossin tractades de manera diferent a unes altres, i per això emplacem la junta electoral a establir-lo com a protocol de validació oficial”, ha finalitzat el comunicat de ‘Compromissaris FCB’, ‘Dignitat Blaugrana’, ‘Manifest Blaugrana’ i ‘La Resistència del Palau’.

Més informació

Nou comentari