Món Esport
El Govern, sobre el vot de censura: “Que el Barça no derivi responsabilitats que són seves”
  • CA

El Barça és una entitat privada. Que no derivi al Govern responsabilitats que són seves”. D’aquesta forma tan contundent s’ha expressat Gerard Figueras, secretari general de l’Esport, en una entrevista a RAC1. “Aquest dijous vam traslladar al club que no hi ha cap impediment per celebrar el vot de censura el dia 1 de novembre, tal com estava previst. Ara és decisió del Barça. Que no passin la responsabilitat a la Generalitat”, ha afegit.

En la conversa amb el mitjà de comunicació citat, Figueras ha insistit que la directiva de Bartomeu “ens va demanar un parell de setmanes per enllestir-ho tot”, una proposta “que ara es troba a la taula de la consellera de la Presidència”. El secretari general de l’Esport, però, ha tornat a remarcar que l’endarreriment del referèndum, que vulnera els estatuts del Barça, “no és competència nostra si no hi ha una causa de força major com, de moment, és el cas”.

El club blaugrana, per la seva banda, veu incongruent que la Generalitat autoritzi la celebració del vot de censura i, d’altra banda, no permeti l’entrada de 1.000 persones al Camp Nou. La intenció de la junta de Bartomeu era que davant el Ferencváros ja hi pogués haver afeccionats culers, però el Govern ho va frenar. “Estem treballant en protocols per permetre l’accés de públic a l’estadi del Barça. Si els protocols són els adequats i la situació epidemiològica ho permet, podria haver-hi públic a l’estadi pròximament”, ha reflexionat Gerard Figueras.

Pensem que per al partit contra la Juventus, que és el 8 de desembre, ja podria estar tot preparat per obrir el Camp Nou”, ha sentenciat el secretari general de l’Esport, encara que no ha descartat que les portes del camp culer s’obrin abans del tercer partit de la fase de grups de la Champions com a local del Barça. Ho podrien fer en el segon, previst per al pròxim 4 de novembre i contra el Dinamo de Kíev.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa