Món Esport
El Govern aprova el vot pel correu a les eleccions del Barça
  • CA

Llum verda a les eleccions a la presidència del Barça. El Govern de la Generalitat de Catalunya ha aprovat un decret llei per habilitar el vot per correu postal i electrònic en els processos d’elecció de les juntes directives i dels presidents o presidentes de les entitats esportives del país, segons ha informat la portaveu Meritxell Budó. Gràcies a això, la comissió gestora de Carles Tusquets podrà convocar sense problemes els comicis per al pròxim 7 de març, tal com ho van consensuar els tres candidats –Joan Laporta, Víctor Font i Toni Freixa– divendres passat.

Aquesta modificació de la Llei de l’Esport permetrà al Barça assegurar-se que les eleccions més importants de la seva història recent es decideixin amb la màxima participació possible, ja que impedirà que les restriccions governamentals per contenir el coronavirus influeixin en el dret a vot dels culers. Ara, la junta gestora haurà de tornar a reunir-se amb els aspirants a la presidència per decidir com i quan es reprèn el procés electoral. La data del 7 de març continua sent la gran favorita, però tampoc no es pot descartar que algun dels tres candidats lluiti per avançar la jornada democràtica.

El vot electrònic no serà aplicable a les eleccions del Barça, ja que el decret només el permetrà en processos que no estiguin iniciats. El club blaugrana, en la petició que va fer divendres durant la reunió amb representants del Govern, tampoc no va requerir aquesta modalitat de vot. Per tant, aquesta qüestió no suposarà cap contratemps per a la celebració dels comicis a principis de març.



Més notícies
Leo Messi, durant la final de la Supercopa | Europa Press
Dos partits de sanció a Messi
Notícia: Dos partits de sanció a Messi
Comparteix
L’argentí es perdrà els enfrontaments contra el Cornellà i l’Elx
Joan Laporta, president del Barça | Jordi Borràs
Laporta: “M’agradaria que Catalunya tingués més poder”
Notícia: Laporta: “M’agradaria que Catalunya tingués més poder”
Comparteix
El candidat a les eleccions del Barça remarca, també, que està “desvinculat” de la política

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa