Un enorme tifo, que tapava gairebé tota la primera graderia del gol nord, amb la llegenda ‘God save the King’ i la icònica fotografia de Leo Messi de la remuntada contra el PSG, talment com si l’argentí fos un monarca del segle XVIII, ha donat la benvinguda al Barça i molt directament ha advertit el Chelsea. Si vosaltres teniu la reina Isabel II, nosaltres el rei Lionel, ha vingut a dir l’enginyós lema creat per la Grada d’Animació. I Messi ha fet honor al seu regnat liquidant quasi com si fos un assumpte personal a l’equip londinenc. Déu salvi aquest home.

Només començar, al minut 2 i 8 segons, el 10 blaugrana ha aprofitat una paret amb Dembélé i una posterior passada de Suárez per fer l’1-0 de xut ras amb la dreta, sense angle, intencionat per sota les cames de Courtois. A la segona part, Messi faria el 3-0 amb l’esquerre, també per sota les cames de Courtois, afusellant-lo a la contra després d’una de les seves accions més clàssiques: retallar i amagar entrant per un costat de l’àrea. Entremig, al minut 20, ha servit el 2-0 a Dembélé amb una genialitat. Li ha pres la cartera a Cesc, ha deixat tirat a Azpilicueta i s’ha fet una subtil autopassada davant Christensen, abans de veure l’arribada solitària del francès per l’altre cantó.

Hora de passar comptes

Messi no havia fet cap gol al Chelsea en sis enfrontaments en els dotze anys anteriors, i en aquest duel de vuitens del 2018 ha semblat que passava comptes: tres gols i l’assistència del quart en el 4-1 global de l’eliminatòria. Intimidador i decisiu, migcampista i davanter, l’atacant del Barça ha rebut l’enhorabona dels seus companys i rivals, i fins i tot l’entrenador visitant, Antonio Conte, l’ha anat a buscar per mostrar-li el seu respecte camí dels vestidors. “Messi ha marcat la diferència. Quan tens l’oportunitat de felicitar un jugador tan extraordinari és just fer-ho i reconèixer el seu talent. És el millor del món”, ha indicat el tècnic italià.

Conte era la imatge de la contradicció: era la vegada que el Chelsea li discutia més la possessió i el domini al Barça i al mateix temps el primer cop que perdia per més d’un gol contra el conjunt català. D’alguna manera, els anglesos han tastat la seva medicina preferida. Així és com els barcelonistes s’han classificat per onzena temporada consecutiva per als quarts de final de la Champions. En el sorteig de divendres, totalment pur, pot quedar emparellat amb el City, el Madrid, la Juve, el Bayern, el Liverpool, la Roma o el Sevilla. Segurament cap d’ells voldrà creuar-se amb Messi, que avui ha fet el seu gol número 100 a la Lliga de Campions.