Món Esport
El triple retrobament del Barça contra el Galatasaray

El sorteig dels vuitens de final de l’Europa League presenten un destí molt interessant al Futbol Club Barcelona. L’equip blaugrana s’enfrontarà al Galatasaray turc, que va quedar líder del Grup D de la lligueta, per davant de la Lazio, l’Olympique de Marsella i el Lokomotiv de Moscou. L’anada es disputarà al Camp Nou el dia 10 de març, mentre que els de Xavi Hernández visitaran Istanbul el dia 17 de març.

El conjunt blaugrana ha tingut bastanta sort, ja que el Galatasaray era un dels contrincants més assequibles del sorteig, el qual s’ha celebrat a la localitat suïssa de Nyon. Els turcs tenen un bon conjunt, amb alguns noms reconeguts del futbol europeu, com ara Sofiane Feghouli o Ryan Babel. Però especialment destaquen els noms de tres homes amb vincles blaugranes.

Arda Turan

El més significatiu és el d’Arda Turan. Recorden aquell migcampista que va brillar al primer Atlètic de Madrid de Diego Pablo Simeone campió de Lliga i subcampió d’Europa? Sí, també aquell jugador que va ser fitxat pel Barça l’estiu de 2015, però va haver d’esperar sis mesos per debutar a causa de la sanció de la FIFA i per tant la prohibició al club català d’inscriure futbolistes fins a l’hivern de 2016. I sí, també aquell home que va aterrar al Camp Nou oferint unes expectatives altíssimes, però decebent a l’afició blaugrana o a l’entrenador Luis Enrique.

El Barça de Xavi es veurà les cares amb Arda Turan molt segurament, però no de forma segura. I és que el turc està tenint una temporada complicada en termes de lesions. I és que, per qüestions físiques, s’ha perdut 30 partits dels 42 oficials que ha disputat el Galatasaray aquesta temporada. Ara, malgrat estar recuperat, no té una bona forma física.

Iñaki Peña

El segon retrobament més significatiu és el que tindran els blaugranes amb el porter Iñaki Peña. L’alacantí va arribar cedit al Galatasaray el passat mercat de fitxatges hivernal provinent pel mateix Barça. Ho va fer ja que el porter titularíssim de l’equip turc, Fernando Muslera, va patir una greu lesió. Peña s’ha consolidat com a porter titular del Galatasaray i tornarà al Camp Nou, amb l’incògnita de no saber què li depararà el futur. Si bé va marxar perquè tenia quasi impossible jugar en el primer equip, l’estiu vinent podrien haver canvis a la porteria i això podria suposar una oportunitat per a Peña.

Domènec Torrent

El tercer i últim retrobament que tindrà el Barça serà amb el tècnic del seu rival als vuitens. Aquest és Domènec Torrent. Nascut fa 59 anys a Santa Coloma de Farners, Torrent es va convertir en entrenador després de jugar a la Unió Esportiva Olot entre els anys 1980 i 1983, i de fer-ho, posteriorment, a l’Ateneu Deportiu Guíxols entre l’any 1983 i el 1989. Com a tècnic té una llarga trajectòria, desenvolupada des de 1991. Hi destaca, especialment, la seva trajectòria a ni més ni menys que el Barça.

L’any 2008 va incorporar-se al club català, de la mà de Pep Guardiola. Aquí, va exercir com a analista. I, per tant, va ser un dels artífexs del millor Barça de la història. Després, quan el tècnic de Santpedor va enfilar cap al Bayern de Munic, Torrent el va acompanyar i hi va treballar com a segon entrenador. I va fer el mateix en les dues primeres temporades del mateix Guardiola al Manchester City.



Més notícies
La Copa de l'Europa League | Europa Press
El Galatasaray, rival del Barça als vuitens de l’Europa League
Notícia: El Galatasaray, rival del Barça als vuitens de l’Europa League
Comparteix
El sorteig s'ha celebrat a la localitat suïssa de Nyon
Els jugadors del Barça celebren un gol a Nàpols | FC Barcelona
El gran assenyalat de la victòria del Barça contra el Nàpols
Notícia: El gran assenyalat de la victòria del Barça contra el Nàpols
Comparteix
El davanter francès Ousmane Dembélé ha tornat a demostrar poca professionalitat

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa