El Barça viu una situació surrealista per guanyar la copa de futbol sala

El Barça de futbol sala ha guanyat la seva sisena Copa després de derrotar ElPozo Murcia als penals a la final que s’ha disputat a l’Olivo Arena de Jaén. Al final del temps reglamentari i de la pròrroga, el duel ha acabat amb empat (3-3), així que s’ha hagut d’anar directament al llançament de penes màximes per obtenir un guanyador definitiu. La tanda de penals ha estat carregada de polèmica, però en tot cas el Barça n’ha resultat vencedor i d’aquesta manera Jesús Velasco ha aconseguit el seu primer títol important des que és a la banqueta blaugrana, tot i que també va ser capaç d’aixecar la Supercopa.

La crònica de la final entre el Barça i ElPozo Múrcia

El partit en qüestió ha estat clarament dividit en dues meitats. A la primera, els culers han estat dominadors i han marxat al descans amb una victòria per la mínima gràcies a la diana d’Adolfo. Ara bé, després del descans, els murcians han estat molt superiors i han buscat amb insistència l’empat. Els ha costat uns quants minuts, però quan n’han fet un, ha vingut el segon de seguida. Rafa Santos i Taynan han estat els encarregats de perforar la porteria de Dídac Plana. El Barça semblava totalment derrotat, però poca estona abans del xiulet final, el mateix Taynan ha marcat en pròpia per portar el duel a la pròrroga. Al temps extraordinari, Pito ha avançat els blaugranes, que no han pogut mantenir l’avantatge més d’un minut, ja que de seguida Darío ha tornat a empatar el partit.

La polèmica de la tanda de penals

Inevitablement, la final ha arribat fins al llançament de penals i aquí és on ve tota la polèmica. En el cinquè llançament del Barça, Juanjo, porter del Múrcia, ha aturat el xut, cosa que suposava la victòria d’ElPozo i els jugadors ho han celebrat amb eufòria. Tanmateix, Velasco ha utilitzat el seu dret a revisió i, quan ja es donava la final per acabada, els àrbitres han comprovat que Juanjo s’havia avançat i s’ha hagut de repetir el penal. Pito ha marcat i la tanda ha continuat. Miquel Feixas, segon porter del Barça, ha entrat en escena i ha aturat un llançament que també semblava decisiu, però els àrbitres també l’han fet repetir. Tot i això, Feixas ha tornat a aturar-lo, Marcenio ha marcat i els blaugranes s’han proclamat campions. El Múrcia es queixa d’un “atracament”, però el cert és que el Barça no ha fet res il·legal, ja que l’entrenador té dret a la revisió d’un penal a cada tanda.

Pedri González ha marcat un golàs al Sevilla al Camp Nou | Europa Press
Pedri atura el temps al Camp Nou per donar al Barça una gran victòria (1-0)
Notícia: Pedri atura el temps al Camp Nou per donar al Barça una gran victòria (1-0)