Món Esport
Freixa es presentarà a les eleccions del Barça amb una candidatura “continuadora”
  • CA

Toni Freixa s’afegeix a la cursa electoral del Barça. L’exdirectiu blaugrana ha oficialitzat, aquest dijous a l’Auditori 1899, coincidint amb el 63è aniversari de la inauguració del Camp Nou, la seva precandidatura als comicis a la presidència culer que se celebraran el 20 i el 21 de març del 2021 si el vot de censura contra Josep Maria Bartomeu i la seva junta directiva no les avança. Freixa ha anunciat que es presenta “de forma independent i sota la ferma convicció que el Barça és, únicament i exclusiva, propietat dels socis”.

Seny, intel·ligència i rauxa

“Em presento amb il·lusió, propostes, recursos, compromís i, sobretot, molta serietat. Estem vivint temps difícils i només fent servir el sentit comú i el seny ens en sortirem. Seguim sent el millor club del món. El que correspon ara és racionalitzar la gestió i optimitzar els nostres recursos. El club més ric no és el que té més diners, sinó que el millor aprofita els seus recursos i no deixa mai de ser qui és. Cal preservar els nostres valors, l’autenticitat i la independència, tot allò que hem aconseguit gràcies a l’esforç dels socis durant molts anys”, ha valorat.

El discurs de Freixa ha girat al voltant del “seny en la gestió, la intel·ligència sobre el terreny de joc i la rauxa a l’estadi”. També s’ha volgut desmarcar de l’etiqueta de continuista que “diverses persones m’han col·locat amb interessos clars”. “Jo vaig entrar al club el 2003 i només coneixia en Joan Laporta. Després vaig conèixer en Sandro Rosell, que posteriorment em va oferir formar part del seu equip. Va marxar i va venir Bartomeu… Això és el Barça. Dir que el Toni Freixa és continuista no és cert ni s’ajusta a la realitat. El 2015 em vaig presentar a les eleccions amb un projecte diferent del de Bartomeu. No he fet oposició perquè he pensat en el Barça, però això no vol dir que sigui continuista.”, ha recordat al respecte.

Foc nou no vol dir cremar-ho tot

El nou precandidat a la presidència del Barça, que ha remarcat que “no vull ser continuista, però sí que vull ser continuador de tot el que ha fet l’actual junta”, ja que “estic segur que s’han fet moltes coses bé”, també ha deixat clar que, segons el seu parer, “el foc nou no pot servir per cremar el club”. “No podem guanyar els nostres rivals si ens debilitem amb lluites internes”, ha afegit. No ha especificat concretament què votarà a la moció de censura si es validen les signatures presentades, però ha exterioritzat el seu pensament d’una forma bastant contundent: “Considero que el vot de censura, tenint en compte que hi ha eleccions convocades, no beneficia el club. No defenso la junta de Bartomeu, defenso l’estabilitat institucional”.

És un moment difícil i apte per diagnòstics apocalíptics. Però el Barça ha passat per molts escenaris catastròfics i sempre se n’ha sortit”, ha opinat un Freixa que considera que “cal fer una racionalització en la gestió per compensar el fet que el club està molt endeutat i té un sistema d’ingressar molt per fer front a les despeses compromeses”. “Una gestió esportiva adequada, amb bons rastrejadors de mercat, pot ajudar molt a produir talent i fitxar-lo abans que els nostres competidors ens demanin un preu de traspàs que no podem pagar. Tenim les eines per aconseguir que la pilota torni a ser la protagonista. No m’agrada sentir que aquella generació única formada per Xavi, Iniesta, Messi i companyia és irrepetible. No ho ha de ser. Confio molt en la nostra capacitat per generar talent”, ha reflexionat.

Un Barça fidel a Catalunya

Respecte al cas Leo Messi, el precandidat ha celebrat que s’hagi quedat. “Estem parlant del millor jugador de la història. No és comprensible un projecte esportiu del Barça sense ell. L’important és que gaudim amb ell. El passat és passat. De vegades discuteixes amb la teva dona o el teu germà, però quan s’acaba tot us seguiu estimant. Ara ha de tornar a il·lusionar-se i estic convençut que tant l’equip enguany com el projecte que liderarem el convencerà per quedar-se”, ha apuntat. A banda del futur de l’argentí, l’altra qüestió que influenciarà (i molt) el pròxim mandat serà l’Espai Barça: “El Barça és el millor club del món i ha de tenir el millor estadi del món. L’Espai Barça no es pot aparcar: ha de ser una prioritat i s’ha de treballar en ell amb insistència”.

Freixa, que en les eleccions del 2015 va finalitzar en l’última posició amb 1.750 vots però “vam aprendre molt, ens ho vam passar molt bé i estem molt orgullosos de la nostra feina”, també s’ha mostrat molt optimista amb l’arribada de Ronald Koeman, “un entrenador que coneix la casa i que ha arribat prenent decisions”. “Se’m posa la pell de gallina quan recordo el que ens va donar com a jugador. S’ha de confiar amb ell fins al final, estic convençut que farà una molt bona feina. Vull que sigui el nostre tècnic durant molts anys, perquè això voldrà dir que tot ha anat molt bé”, ha declarat abans d’aclarir quin seria el posicionament polític de l’entitat culer si ell en fos el president: “El catalanisme del club i l’acompanyament de les inquietuds que puguin expressar-se lliurement en les nostres instal·lacions sempre s’ha produït. El Barça sempre ha estat fidel a Catalunya. I així ha de continuar sent, sense que els poders polítics hi tinguin cap interès ni influència”.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa