La fórmula de Laporta per gestionar el poder del vestidor del Barça

El precandidat a les eleccions del club blaugrana creu que “el més important és dir la veritat i honorar la teva paraula”

Joan Laporta ha concedit una entrevista al diari SPORT en què ha analitzat els principals aspectes al voltant dels quals girarà la proposta que farà als socis per intentar tornar a assumir la presidència del Barça. El precandidat a les eleccions del Camp Nou ha insistit en la voluntat d’unir el barcelonisme, en la negativa a parlar de possibles fitxatges i en el manteniment de la confiança en Ronald Koeman. Quan ha estat preguntat per Leo Messi ha valorat una qüestió molt important, la dels rols dins d’un club esportiu.

“Hi ha moltes formes de liderar. Els jugadors sempre em van respectar perquè jo els vaig respectar. Per aquest motiu entenien que els digués ‘no’ en determinades circumstàncies, perquè sempre anava amb la veritat al davant. La relació era molt pròxima, però cadascú tenia clar quin era el seu paper. Ells sabien que jo estava disposat a ajudar-los i que complia la meva paraula. Durant la meva etapa com a president, vam trobar l’equilibri perfecte entre president i vestidor. Insisteixo, però: el més important és dir la veritat i honorar la teva paraula”, ha reflexionat.

La recepta de Laporta, al final, és ben senzilla. “Els jugadors volen divertir-se a la gespa i guanyar; l’entrenador lidera l’equip i manté una bona sintonia amb el secretari tècnic, que és qui proposa els fitxatges; per últim, la directiva i el president manen i, tot i que deleguen coses, tenen la responsabilitat de totes les decisions que es prenen al club”, ha explicat.

En la mateixa línia, l’expresident del Barça té clar que una de les claus per aconseguir la renovació de Messi és que l’argentí se senti valorat. “Així ho vaig intentar en tot moment durant la meva etapa. En Leo és el millor jugador del món i, possiblement, de la història del futbol. Quan guanyen títols i generen tant, els jugadors mereixen ser valorats”, ha justificat. A més, Laporta ha recordat que “en Leo estima el club i ho ha demostrat moltes vegades”. “És un home de club i està bé a la ciutat. Hem de treballar perquè la relació Messi-Barça no s’acabi”, ha sentenciat.

Més informació

Comentaris

    odisea Desembre 8, 2020 11:10 am
    pues un sr. Que cobra 50 kilos anuales yno es feliz en el barca,seguramente le ofrecen mas una buena jubilacion ,todo por el dinero.asi es la vida para muchos.

Nou comentari