Font demana a Bartomeu que paralitzi l’Espai Barça fins a les pròximes eleccions

Sí al Futur, impulsat per Víctor Font com a precandidatura a presidir el Barça, ha exigit “màxima prudència i transparència” a la junta directiva de Josep Maria Bartomeu. “Des de fa temps hem advertit els socis i sòcies del Barça que el club es dirigeix de cap a la tempesta perfecta: ha de substituir la millor generació de futbolistes de la història, construir i finançar l’Espai Barça i competir contra societats anònimes amb recursos financers gairebé il·limitats”, ha indicat aquest diumenge la precandidatura de Font en una carta oberta.

“I ha de fer tot això preservant la propietat del club en mans dels socis i la seva capacitat competitiva, tant en el futbol com en totes les seccions”, ha insistit. “Si els riscos eren grans, ara ho són encara més: estem enmig d’una pandèmia que ha paralitzat el planeta i que tindrà efectes que avui encara no podem preveure en tots els ordres de la vida, també en l’esport”, ha prosseguit el text sobre la crisi del coronavirus.

“Així mateix, fa mesos que assistim a una vergonyosa escalada de capítols del comportament institucional del club en el qual l’últim oculta la gravetat de l’anterior, culminada aquests últims dies amb acusacions i retrets greus entre directius i sis dimissions de cop”, ha recordat. “Justament en el moment en què l’única prioritat hauria de ser fer sortir el club d’aquesta crisi, la presidència anuncia una nova remodelació de la junta directiva per mantenir-se en el poder. Ara el que està en risc és el mateix Barça”, ha denunciat Sí al Futur.

En aquest sentit, la carta ha subratllat que “ja no serveix” el model de gestió que “en els últims anys ens havia permès ser el millor club multiesportiu del món”. També ha qualificat “d’insostenible” l’actitud de “falta de transparència” en facturar “més que ningú però gastar-s’ho tot i haver de vendre o intercanviar jugadors en l’últim minut de cada temporada per quadrar uns comptes espremuts“.

“En condicions normals, la gravetat dels fets hauria provocat que Sí al Futur demanés dimissions i la convocatòria immediata d’eleccions anticipades. Seria una irresponsabilitat no fer-ho. Però amb el país confinat i sense saber quan tornarem a la vida normal, és pràcticament impossible recollir signatures, presentar candidatures, fer campanya i obrir les urnes aquest estiu“, ha assenyalat la carta.

“I com que, a més, el club ha dilatat tant com ha pogut l’ús de mecanismes de participació electrònica dels socis en les grans decisions de l’entitat, ni tan sols és realista articular una moció de censura amb efectes legals per denunciar l’acció de govern injustificable que estem patint”, ha explicat.

A més, a part d’exigir aquesta prudència realitzant inversions i vendes, Sí al futur ha demanat a la junta que “expliqui de manera totalment transparent la situació econòmica i l’endeutament total del club i en quina mesura aquest deute limita el pla d’acció a curt termini”. Igualment, li ha sol·licitat que “endarrereixi la presa de totes aquelles decisions estructurals que no siguin imprescindibles, atès que no sabem amb certesa quin serà l’impacte del coronavirus en la vida i l’economia” del club blaugrana. “És vital ajornar la decisió sobre l’Espai Barça fins que la nova junta directiva sigui escollida”, ha sentenciat.Més notícies

La reacció d’un pes pesant del Barça a la crisi institucional de Bartomeu

El diari ‘AS’ filtra la resposta d’un futbolista important de l’equip de Quique Setién a tot el que està passant al Camp Nou

El Barça col·labora en la distribució de material sanitari a diversos hospitals catalans

El club blaugrana anuncia un acord amb l’empresa xinesa d’Internet Tencent gràcies al qual distribuirà 15.000 equips de protecció individual

Comentaris

    Jan Abril 13, 2020 | 17:46
    Ben fet, l'estadi nou que projecta el lobita, comparat amb d'altres estadis, nous, es una autentica mer..,

Nou comentari