Món Esport
Xavi ja ha triat el substitut de Sergio Busquets

El Futbol Club Barcelona ja sap que la intenció de Sergio Busquets, capità del primer equip masculí, és abandonar l’entitat blaugrana quan acabi aquesta temporada. El seu contracte finalitza l’estiu de 2023 i el migcampista de Badia del Vallès considera que ja ha arribat el moment de deixar l’equip de la seva vida. Busquets ha dominat el pivot defensiu del Barça des de 2008 i fins al moment no ha aparegut cap jugador que li hagi pogut fer ombra en aquesta posició. Nico González és el seu relleu natural, però encara està una mica verd. Frenkie de Jong no acaba de deixar bones sensacions en aquesta posició. Així doncs, el Barça explorarà el mercat de fitxatges per incorporar el substitut de Busquets i el favorit és el migcampista basc Martín Zubimendi, propietat de la Reial Societat, segons informa el diari Sport.

Sergio Busquets, capità del Barça | Europa Press
Sergio Busquets, capità del Barça | Europa Press

Qui és Martín Zubimendi, migcampista de la Reial Societat?

Martín Zubimendi és un pivot defensiu de vint-i-tres anys que ha jugat tota la seva vida a la Reial Societat. Va debutar amb el primer equip la temporada 2018-2019, però no va ser fins al curs 2020-2021 que en va rebre la fitxa. Des d’aleshores ha estat una peça fonamental per a l’equip d’Imanol Alguacil i ho ha jugat gairebé tot amb el conjunt txuri-urdin. Cal tenir en compte que la Reial Societat dels darrers anys ha estat un equip molt fort que ha millorat de forma significativa els resultats que acostumava a aconseguir i s’ha convertit en un habitual a la part alta de la classificació, fins al punt que va guanyar la Copa de la temporada de la pandèmia. Zubimendi ha estat una de les pedres angulars per entendre el gran nivell d’aquest conjunt.

No serà una operació senzilla per al Barça

L’obstacle principal amb el qual es trobarà el Barça per incorporar Zubimendi serà la negociació amb la Reial Societat. El club no té problemes econòmics i vol aprofitar la gran generació de futbolistes que té per aconseguir bons resultats durant els pròxims anys. L’exemple clar és el davanter suec Alexander Isak, pel qual el Newcastle va haver de pagar més de setanta milions d’euros perquè la Reial el deixés marxar. Tanmateix, Zubimendi té una clàusula de rescissió de seixanta milions d’euros, cosa que podrà fer que el Barça el fitxi de forma automàtica si no renova amb el club basc. Una alternativa en aquesta posició podria ser el migcampista portuguès Rúben Neves, però Zubimendi és el favorit.



Més notícies
Sergio Busquets, capità del Barça | Europa Press
Busquets hauria pres una decisió definitiva sobre el seu futur
Notícia: Busquets hauria pres una decisió definitiva sobre el seu futur
Comparteix
El migcampista català estaria disposat a abandonar el Barça aquest estiu
Xavi Hernández, entrenador del Barça | Europa Press
La prova definitiva de la importància de Xavi en els fitxatges del Barça
Notícia: La prova definitiva de la importància de Xavi en els fitxatges del Barça
Comparteix
El davanter madrileny Álvaro Morata ha revelat com va ser la trucada de l'entrenador català per intentar-lo incorporar
Marco Asensio, durant un entrenament amb el Madrid | Europa Press
El jugador que podria acabar al Barça després de set temporades al Madrid
Notícia: El jugador que podria acabar al Barça després de set temporades al Madrid
Comparteix
Marco Asensio no tanca la porta a la possibilitat d'incorporar-se al club blaugrana
Josep Maria Bartomeu, amb Leo Messi | Europa Press
Les condicions que va posar Messi a Bartomeu per renovar, segons El Mundo
Notícia: Les condicions que va posar Messi a Bartomeu per renovar, segons El Mundo
Comparteix
Uns correus electrònics entre els representants del futbolista i l'expresident del Barça haurien revelat aquesta informació

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa