El Barça en té prou amb vint minuts per mantenir la Lliga perfecta (0-4)

El primer equip femení del Futbol Club Barcelona manté el seu ple de victòries a la Lliga F. En aquest cas, les blaugranes han disputat un duel contra el València que havia quedat ajornat per la celebració de la Supercopa. Les de Jonatan Giráldez han assaltat l’Estadi Municipal Antonio Puchades, a Sueca, amb una primera meitat sensacional. De fet, els tres primers gols de les culers han arribat en els vint minuts inicials del duel. Al començament de la segona part hi ha hagut la sentència (0-4). D’aquesta manera, el Barça ja suma cinquanta-un punts, disset victòries consecutives i es troba vuit punts per sobre del Reial Madrid, el seu principal perseguidor.

La crònica del València-Barça

Al minut tres, Fridolina Rolfö ha avançat les blaugranes amb un xut potent i ben col·locat a l’escaire. Així s’ha encetat la destrossa que les de Jonatan Giráldez han fet a València, però, abans del segon gol, la portera Sandra Paños ha hagut de ser decisiva amb una aturada sensacional que ha rebutjat un xut llunyà al travesser. Després d’aquest ensurt, el Barça s’ha tret les pors de sobre amb una jugada col·lectiva deliciosa, que ha acabat amb un gol a boca de canó d’Asisat Oshoala. Marta Torrejón ha fet el tercer poca estona després, aprofitant un error de la portera rival, Enith Salón.

Un dels gols del partit | FC Barcelona

Si bé la victòria del Barça ha estat incontestable, també s’ha de dir que el València ha tingut les seves opcions de fer mal. Abans del descans, Paños ha hagut de tornar a fer-se gegant per aturar un mà a mà en un contraatac que semblava un gol cantat. Ja a la segona meitat, Aitana Bonmatí ha fet el quart just després del xiulet inicial de l’àrbitre. Ha estat una acció ràpida de Núria Rábano, que ha regalat el gol a la seva companya. Abans del final, Rolfö ha tingut l’oportunitat de completar la seva actuació amb un doblet, però el pal ha impedit que el Barça li fes una maneta al València. En qualsevol cas, nou triomf sense pal·liatius del Barça.

Joan Laporta i Irene Paredes, durant l'acte de renovació de la jugadora basca | FC Barcelona