La Federació Espanyola podria suspendre o traslladar a un camp neutral el Clàssic

En finalitzar la reunió de la Federació Espanyola de Futbol a Las Rozas per analtizar la seguretat al Clàssic després que, aquest dimarts, el Tsunami Democràtic convoqués una manifestació als afores del Camp Nou el mateix dia del partit entre el Barça i el Madrid, el dimecres 18 de desembre, l’ens que presideix Luis Rubiales ha emès un comunicat en el qual ha reiterat que no té competències de seguretat ni dins ni fora de l’estadi blaugrana i ha assegurat que aplicarà “la reglamentació vigent tant abans com durant i després del partit si es produïssin situacions de força major o circumstàncies en les quals fos necessària l’aplicació de la disciplina esportiva“.

D’aquesta forma, i encara que en el text difós a través de les seves xarxes socials no ho ha mencionat ni especificat, la Federació Espanyola ha deixat ben clar que podria suspendre o traslladar el Clàssic a un camp neutral si l’informe dels Mossos d’Esquadra, el de la Lliga i el de la Delegació del govern d’Espanya a Barcelona no garanteixen la seguretat. Tampoc no està descartada l’opció que es jugui a Barcelona, però a porta tancada. A més, la Federació també ha informat que es troba “en contacte amb les forces de seguretat per coordinar l’arribada de l’equip arbitral a les instal·lacions del Camp Nou segons els protocols establerts”.

Segons ha informat el diari AS, la Federació no ha descartat la possibilitat de suspendre el Barça-Madrid o jugar-lo en un camp neutral. L’article 42.3 dels seus estatuts ho permet. “Amb independència de l’exercici de les facultats disciplinàries que són pròpies dels òrgans federatius d’aquesta naturalesa, corresponen a l’RFEF, per si mateixa o a través de l’òrgan a qui ho delegui (el Comitè de Competició), les següents competències: Suspendre, avançar o endarrerir partits i determinar la data i, si escau, el lloc dels compromisos que, per causa reglamentària, raons de força major o disposició de l’autoritat competent, no puguin celebrar-se el dia establert en el calendari oficial o en les instal·lacions esportives pròpies“.

 

El comunicat de la Federació Espanyola

“En relació amb el partit del pròxim dia 18 de desembre al Camp Nou entre el Barça i el Reial Madrid, la Federació Espanyola manifesta que, exactament igual que en tots els partits de les competicions oficials i en tractar-se d’un espectacle públic, no ostenta cap mena de competència en matèria de seguretat.

L’RFEF aplicarà la reglamentació vigent tant abans com durant i després del partit si es produïssin situacions de força major o circumstàncies en les quals fos necessària l’aplicació de la disciplina esportiva.

De la mateixa manera, com és habitual, l’RFEF es troba en contacte amb les forces de seguretat per coordinar l’arribada de l’equip arbitral a les instal·lacions del Camp Nou segons els protocols establerts”.Comentaris

  Josep Desembre 11, 2019 | 15:40
  Que es preparin per una demanda col.lectiva massiva que es pense.m que els socis ens quedar.n fallades els danys morals
  TSUNAMI Desembre 11, 2019 | 18:37
  Molt sobrats veig jo els mossos, com es pot dir que garenteixen que es podrà entrar al camp?, que es jugara el partit amb normalitat?, quin concepte de normailtat tenen?, apalliçar la gent per un partit de futbol? , perfecte, el mon veura en directe, quina mena de policia tenim.
  FRAN BCN Desembre 11, 2019 | 21:34
  Gràcies radicals fanàtics. Gràcies pel mal que.feu al món.de.l'esport.Barrejar esport i politica es nefast.....penso que pocs estimeu el.Barça, equip.transversal....
  vendetta Desembre 12, 2019 | 07:47
  ajaja os vais a cagar de miedon ,jojoj uuuhuuhuhuhu hay mycha gallina espanyola no???jojoj visca catalunya lliure

Nou comentari