Món Esport
Farré, sobre la pancarta de Laporta: “Va ser una acció brillant, però massa costosa”
  • CA

Jordi Farré vol “cosir la bretxa entre el Barça i els seus socis”. El precandidat a les eleccions del club blaugrana, que aquest dijous ha presentat les àrees social i institucional del seu projecte, ha explicat les propostes concretes amb les quals pretendrà que els propietaris de l’entitat recuperin la força que han perdut els darrers anys i que el Barça torni a tenir el màxim respecte arbitral i institucional de la FIFA, la UEFA, la Federació Espanyola i la Federació Catalana, perquè “no pot ser que les principals institucions no tinguin en compte el millor club del món”.

Entre les estratègies socials que ha plantejat el líder de Nou Impuls Barça s’hi troben el foment dels socis a través de la via electrònica, la creació d’una borsa de treball per als culers, l’eliminació de la quota de soci a partir del 25è any consecutiu d’antiguitat, la introducció de les figures de delegat del soci i de president de la Confederació Mundial de Penyes amb veu (però no vot) a la junta directiva, la potenciació d’un Espai d’Animació “inclusiu” per convertir-lo en un punt de referència pel barcelonisme i la priorització de patrocinis que donin valor afegit de prestigi i d’adequació a l’essència del Barça. A més Farré també ha proposat l’eliminació de la llista d’espera per tenir un seient al Camp Nou. “Tots els socis que hagin renovat correctament la seva demanda tindran un abonament de manera immediata. No pot ser que la mitjana d’assistència a l’estadi sigui de 72.000 persones i que hi hagi 9.132 socis, els propietaris del club, que no hi tinguin accés”, ha declarat.

Pel que fa a l’àmbit institucional, el precandidat pretén fer una modificació estatutària “perquè els mandats tornin a ser de quatre anys” i eliminar l’aval del 15% del pressupost necessari per accedir a la presidència del club. “Hi ha altres maneres de garantir la bona gestió”, ha justificat. Farré també plantejà “ubicar un columbari dins de l’estadi perquè els socis que això ho desitgin puguin tenir les seves restes al Camp Nou”. Per aquest motiu, el primer que farà en cas que els culers li facin confiança serà “un homenatge als més de 800 socis que han mort per culpa del coronavirus”. També ha explicat que treballarà per “inscriure el Barça d’handbol en la lliga francesa o l’alemanya”. “L’espanyola no té nivell, no podem continuar-hi. Limita la viabilitat econòmica de la secció”, ha argumentat.

En el torn de preguntes, Farré ha titllat de “brillant” la pancarta que Joan Laporta va desplegar a Madrid, però ha opinat que se la podria haver estalviat. “Va ser una acció brillant. Som aquí per guanyar les eleccions, no la Champions com va dir algun precandidat. També penso, no obstant això, que es podria haver estalviat els 120.000 euros que li va costar tenint en compte que hi ha gent que ho està passant molt malament. A mi em va agradar, però”, ha valorat abans de remarcar, sobre les pizzes i els tatuatges que va prometre, que “una campanya ha de ser quelcom divertit” i que “només vam actualitzar el marxandatge”. “Anar a buscar signatures, i més en un context de pandèmia, és com anar a buscar bolets. És molt complicat”. El líder de Nou Impuls Barça s’ha mostrat contrari a pactar amb algun altre aspirant a la presidència: “Qui vulgui venir al nostre projecte serà benvingut. Si algú s’hi vol afegir, perfecte. El que no faré és pactar amb ningú”.

Farré s’ha mostrat molt crític amb el VAR, “una bona eina que no té un règim d’aplicació clar”. “No s’està aplicant amb el mateix criteri. L’any passat va ser un escàndol: el Barça hauria guanyat la Lliga. Va ser la competició més adulterada dels últims anys. Hem de treballar per influir en tots els organismes perquè això no torni a passar. No vull que em donin res més del que és meu. No em tremolarà el pols”, ha dit, contundent. Entre altres coses, també ha declarat que “Rakuten no pot ser el nostre patrocinador”, ja que “no podem renunciar als ingressos d’Amazon”, i que “hem de tenir bona relació amb tothom, però l’Espanyol és un rival”. “La seva finalitat és guanyar un partit del Barça. No serà la millor aliança que teixirem”, ha sentenciat.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa