Món Esport
Farré: “És el moment de deixar de parlar i actuar. Fa massa temps que li donem voltes”
  • CA

Només unes hores després que Leo Messi comuniqués al Barça que ha pres la decisió de marxar del Camp Nou aquest estiu, Jordi Farré ha passat a l’acció i ha sol·licitat una moció de censura per intentar posar punt final al mandat de Josep Maria Bartomeu al capdavant del club. El precandidat a les eleccions culers, de moment previstes per al març del 2021, ha atès El Món pocs instants després de promoure una iniciativa que des de diferents parts de l’entorn blaugrana s’ha considerat precipitada. “La moció no és meva, és dels socis. Les butlletes no porten cap nom i només serveixen per manifestar la voluntat de la massa social de fer fora una junta directiva. Tothom qui vulgui signar ho podrà fer, l’únic que hem fet nosaltres és posar els nostres mitjans i recursos a la disposició de la gent. És el moment de deixar de parlar i actuar. Fa massa temps que li donem voltes. El vot de censura no és per votar cap candidat, sinó per treure la directiva actual”, ha justificat Farré.

Què va sentir quan va llegir la notícia que el millor jugador del món vol marxar del club de la seva vida?

Molta tristor i decepció, la veritat. No s’han fet bé les coses i han acabat esgotant la paciència de Messi. Vaig sentir moltes coses, però sobretot que havia arribat el moment d’actuar. Josep Maria Bartomeu i la seva junta directiva no poden estar ni un minut més al capdavant del club.

Creu que la situació de Messi és reversible?

Fa uns minuts he enviat un missatge a l’entorn de Leo en què he explicat el vot de censura que hem sol·licitat i li he demanat que, si us plau, es repensi la decisió de marxar del Barça. Encara no he rebut cap resposta, però, fa molt poca estona que ens hem posat en contacte.

Per què ha decidit sol·licitar avui mateix un vot de censura, abans d’esperar al posicionament oficial de Bartomeu?

Creiem que la situació és excepcional i que una moció de censura està reservada per moments com aquest, en què el club es troba immers en una greu crisi institucional, esportiva, social i econòmica. Considerem que ha arribat el moment que la directiva plegui. Com que no ho han fet pel seu propi compte, hem decidit fer el pas nosaltres. Ja fa massa temps que estem esperant la dimissió de Bartomeu, des que el Barça va ser condemnat per culpa seva. Han passat coses molt greus: el cas Neymar, el BarçaGate, la desfeta esportiva. És una darrere de l’altra. Cada vegada el problema és més gros i, a més, ara mateix no hi ha competició esportiva i és un bon moment perquè marxin. Si ells no ho volen fer, espero que els socis, els autèntics propietaris de l’entitat, l’obliguin a fer-ho.

Des de Manifest Blaugrana a Víctor Font, diversos actors de l’entorn del Barça havien manifestat la seva voluntat de presentar un vot de censura contra Bartomeu i la seva junta directiva si no dimitien. No considera que hauria estat millor unir forces i presentar una moció conjunta?

La moció no és meva, és dels socis. Les butlletes no porten cap nom i només serveixen per manifestar la voluntat de la massa social de fer fora una junta directiva. Tothom qui vulgui signar ho podrà fer, l’únic que hem fet nosaltres és posar els nostres mitjans i recursos a la disposició de la gent. És el moment de deixar de parlar i actuar. Fa massa temps que li donem voltes. El vot de censura no és per votar cap candidat, sinó per treure la directiva actual. He rebut missatges de diversos grups de socis, però és que un vot de censura només l’ha de sol·licitar un soci. Per tant, jo només he prestat els meus recursos i el meu equip a l’afició. Totes les signatures seran benvingudes, independentment de l’afiliació a plataformes o la intenció de vot de cara a les pròximes eleccions que tingui cadascú?

Quina petició fa als socis del Barça en un moment tan transcendent de la seva història?

Els demano que siguin conscients que el mandat de Bartomeu ha arribat al seu punt final. Hem de fer que ell i la seva junta directiva marxin perquè la Junta Gestora convoqui unes eleccions de forma immediata i que un nou equip directiu pugui redreçar el rumb.

I als altres precandidats a les eleccions del club, de moment previstes per al març del 2021?

Que si creuen que Bartomeu ha de marxar de forma immediata, que pensin en el club. Nosaltres només posem els mitjans perquè la moció de censura prosperi, repeteixo. Però el vot no és de ningú, tampoc meu, és dels socis.

Com aconseguirà recollir les signatures necessàries per tirar endavant la moció de censura sense poder comptar amb partits al Camp Nou, quan s’acostumen a recollir la majoria de firmes?

Mai no hi ha un moment perfecte ni 100% indicat, sabem que serà molt complicat recollir les signatures sense partits a porta oberta, però confiem que podrem aconseguir les firmes necessàries. Els socis han dit prou i esperem que el vot de censura ho reflecteixi.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa