Exhibició del Barça mirant a París (0-6)

El Barça ha fet honor al lema principal de l’Alabès (“Gloriós”) i ha passat per sobre del rival de la Final de Copa (0-6). Després del partit d’avui, amb quins ànims arribaran els vitorians a la final de Copa? I aquest resultat… és bo o dolent per convèncer el màxim mandatari, Josean Querejeta, de jugar-la al Camp Nou?

El Barça “ha fet bola”, ha tret pit i múscul, exhibint-se just abans que torni la Champions, dimarts al Parc des Princes de París. El conjunt blaugrana no ha acusat les baixes, ni la defensa de circumstàncies (ha tornat la gauche divine: Umtiti, Mathieu i Digne). Tampoc els fantasmes del mal joc que arrossegava: avui ha tornat la millor versió de la màquina barcelonista.

El trident ha tornat a aniquilar el rival amb una facilitat insultant però abans d’obrir la llauna, Ter Stegen ha impedit que l’Alabès s’avancés. El porter alemany ha estat providencial aturant un u contra u a Theo, que havia guanyat la posició a Digne en velocitat.

Un miratge: Ter Stegen ha evitat que els nervis compungisin el Barça. Els catalans han desfermat un torrent ofensiu espectacular. Luis Suárez ha obert la llauna després d’una gran jugada col·lectiva del Barça. Aleix Vidal, titular un cop més, li ha regalat el gol en safata amb una centrada lateral rasa, al primer toc, deixant l’uruguaià sol davant Pacheco.

El charrua ha obert la capsa dels trons a Mendizorrotza i només tres minuts després el Barça ha fet el segon. Pacheco, en una sortida lamentable, ha estavellat la pilota a la cara de Suárez i la bola ha caigut als peus de Neymar, que a porteria buida, ha fet el segon.

El partit ha quedat sentenciat al descans però els de Luis Enrique han seguit fent sang a la segona part. Messi, al minut 59, ha aprofitat un regal de la defensa per completar la festa del trident. Alexis, al 64 i a la seva porteria, ha fet el 4-0 i Rakitic, creuant la pilota a l’escaire llarga, ha fet pujar el 0-5 al marcador.

El mateix home que ha obert la llauna, Suárez, engaltant un globus que havia quedat mort dins l’àrea, ha tancat l’electrònic. El Barça ha guanyat amb solvència l’Alabès, exhibint la seva millor versió, i demostra estar a punt ara que torna la màxima competició continental.

Lesió d’Aleix Vidal

Als darrers minuts s’ha produït la pitjor notícia del partit: lesió de gravetat d’Aleix Vidal. Tot i que li han de fer proves, una entrada dura de Theo ha desencaixat el turmell del lateral de Puigpelat. Ara que havia aconseguit entrar als plans de Luis Enrique, lesió fortuïta que molt possiblement farà que s’acomiadi de la temporada.