Món Esport
Un examen a Balaídos per posar a prova el nivell competitiu del Barça de Koeman
  • CA

Si bé és cert que l’estrena del Barça de Ronald Koeman va anar acompanyada de les millors sensacions possibles i que, diumenge passat, el barcelonisme va tornar a somriure com feia molt de temps que no ho feia, també és evident que la reconstrucció i la superació de la crisi esportiva requereix continuïtat en el bon joc i els resultats. La confiança i el prestigi s’ha de recuperar setmana rere setmana, partit a partit. Una bona actuació no pot servir per extreure conclusions definitives, ni positivament ni negativa. La visita al Celta de Vigo d’aquest dijous (21.30 hores / Movistar LaLiga) permetrà continuar endevinant el nivell competitiu d’un conjunt blaugrana que pretén deixar enrere, tan ràpidament com pugui, la desastrosa temporada passada.

El triomf contundent contra el Vila-real i el missatge d’unitat i tranquil·litat de Leo Messi, el capità, han dibuixat un escenari molt més calmat. Com a mínim pel que fa a la pilota, ja que institucionalment el vot de censura contra Josep Maria Bartomeu segueix el seu curs i, excepte sorpresa majúscula, no tindrà massa problemes per superar el procés de validació de signatures i obligar la directiva del Barça a posar en mans de tots els socis la seva continuïtat. Les primeres decisions de Koeman, així com la seva forma de gestionar l’equip, estan agradant tant a dins del vestidor com a fora. No hi podria haver, esportivament, una millor notícia, encara que no cal dir que els resultats són els que sempre acaben manant i determinant l’èxit o el fracàs d’un projecte.

La segona prova de foc per als culers serà molt exigent: visiten un estadi, Balaídos, on encadenen sis duels consecutius sense guanyar (tres empats i tres derrotes). Liderat per Iago Aspas, que ja ha marcat tres gols en les tres jornades de Lliga disputades, el Celta d’Òscar Garcia Junyent ha començat bé la temporada oficial, amb dos empats a domicili davant Eibar i Valladolid i un triomf contra el València en l’únic compromís que, fins al moment, ha jugat com a local. Després de patir per salvar-se el curs passat, l’equip gallec té ganes de pujar un esglaó en l’escala de la competitivitat. I, és clar, no hi ha millor impuls anímic i futbolístic que un bon resultat contra un Barça que ha canviat molt la cara respecte al que va empatar a dos en el seu darrer viatge a Vigo.

Koeman va deixar molt clar, en la roda de premsa prèvia al matx, que no pretén fer massa rotacions respecte a l’onze que va destrossar el Vila-real en la primera part i que el 4-2-3-1 serà pràcticament innegociable mentre ell segui a la banqueta blaugrana. “Tenim un equip amb molta qualitat i cal respectar els contraris, però és important fixar-nos en nosaltres. El que hem de fer, des del nostre sistema, és preparar com fer mal als rivals juguin com puguin jugar”, va remarcar. A la porteria i a la defensa, de fet, el més normal és que no hi hagi cap canvi, mentre que De Jong i Busquets podrien tornar a formar el doble pivot. Messi i Ansu Fati lideraran l’atac culer i Coutinho, Dembélé, Griezmann i Trincao es repartiran les dues posicions de l’alineació restants.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa