Món Esport
L’estrany cas de Matheus Fernandes, el fitxatge del Barça que debuta sense ser presentat
  • CA

El 31 de gener del 2020, el Barça va anunciar el fitxatge de Matheus Fernandes, procedent del Palmeiras, a canvi de set milions d’euros fixos més tres en variables. El migcampista brasiler de 22 anys, que va signar amb el club blaugrana fins al 30 de juny del 2025, va ser cedit fins al final de la temporada 2019/20 al Valladolid a la recerca de minuts, però no els va aconseguir: només en va jugar 166 dividits en tres partits, segons dades de Transfermarkt. La seva participació en el conjunt val·lisoletà va ser testimonial i el futbolista va incorporar-se a la disciplina blaugrana per preparar el curs 2020/21 a les ordres de Ronald Koeman.

Matheus Fernandes, però, no va aconseguir convèncer el nou entrenador del Barça en els primers d’entrenaments que va realitzar l’equip blaugrana, va ser descartat per als duels amistosos de pretemporada i la secretaria tècnica li va buscar una sortida. Tot plegat va provocar que el club decidís no presentar en societat el jugador mentre el cas Messi es trobava en plena ebullició. Abans que es tanqués el mercat de fitxatges, no obstant això, no hi va haver cap oferta interessant i el migcampista defensiu es va quedar a Barcelona. La seva situació no va canviar fins aquest dilluns: va estar uns mesos en l’ostracisme fins que Koeman va convocar-lo per al viatge a Ucraïna.

Contra el Dinamo de Kíev, Matheus Fernandes no va ser titular malgrat que l’entrenador va apostar per un onze de circumstàncies i farcit d’efectius poc habituals. Les circumstàncies i el resultat ampli, però, van permetre al brasiler tenir minuts a la represa. En va jugar 17, concretament. Va passar força desapercebut i no va participar massa, però com a mínim va tenir l’oportunitat de posar-se la samarreta blaugrana. D’aquesta forma, el futbolista ja pot presumir d’un fet completament atípic en la història de Barça: va debutar en partit oficial abans de ser presentat. Ara, caldrà veure si Koeman està content amb el seu rendiment i li dona continuïtat en les convocatòries o, d’altra banda, no torna a comptar amb ell fins al pròxim compromís poc o gens transcendent.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa