El Barça porta anys acostumat a encabir durant les setmanes de preparació de la temporada algun partit de competició oficial. Les Supercopes –la d’Espanya, la d’Europa o totes dues– han estat presents en nou de les últimes deu temporades de l’equip blaugrana abans de començar la Lliga. Enguany l’equip d’Ernesto Valverde  tornarà a no jugar cap de les dues i només s’haurà de preocupar d’estar llest el dia 16 d’agost per competir amb totes les garanties contra l’Athletic Club en el seu debut a la competició domèstica.

Com a campió de Lliga, el Barça estaria en temporades anteriors amb un ull posat a la Supercopa d’Espanya. El canvi de format aprovat per la Federació i ratificat per LaLiga ha portat la Supercopa espanyola a jugar-se al mes de gener. Gràcies a això, el conjunt blaugrana té molt alliberat el mes de juliol i l’inici d’agost, també perquè no ha de jugar la Supercopa d’Europa en no guanyar la Champions. És també per això que el Barça realitzarà dues gires aquest estiu, una al Japó i una altra als Estats Units.

El 2014, l’últim precedent sense Supercopes a l’estiu

El cicle de Lligues i Copes del Rei que acumula el Barça en els últims deu anys l’han dut a disputar gairebé cada any la Supercopa d’Espanya. Des d’aquesta temporada, si el format de la competició és manté, la classificació a final de curs dels blaugrana a nivell espanyol no influirà en la presència de partits oficials a l’estiu. Només un títol europeu comportarà haver-se de guardar una data a principis d’agost per disputar la final de la Supercopa de la UEFA.

Des del 2009 inclòs, l’estiu del 2014 havia estat l’únic –fins aquest any– en el qual el Barça va estrenar la temporada oficial amb un partit de Lliga i no va tenir cap altre partit oficial abans. Va ser a l’inici de l’etapa de Luis Enrique com a entrenador culer, després d’una temporada amb el Tata Martino en què el Barça no va guanyar cap títol, més enllà, precisament, de la Supercopa d’Espanya a principi de curs. Ni el segon lloc a la Lliga ni la posició de finalista a la Copa del Rei van permetre el Barça jugar el partit pel títol ja que els guanyadors d’ambdues competicions van ser diferents: Atlètic de Madrid, la Lliga i Reial Madrid, la Copa.Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa