Món Esport
L’estàtua a Cruyff i l’estadi al seu nom a la Ciutat Esportiva ja tenen data d’inauguració

L’Estadi Johan Cruyff ja està gairebé a punt. El Barça, després de la sessió ordinària de la junta directiva convocada aquest dilluns, ha anunciat a la seva pàgina web que el dia 27 d’agost serà la data d’estrena del camp que el club porta construint a la Ciutat Esportiva Joan Gamper des del 2017. L’estadi serà la construcció principal del complex esportiu i allà jugaran el Barça B, el femení i el Juvenil A, principalment.

El club no ha donat gaires detalls de com serà l’acte però sí ha comunicat que es disputarà un partit entre els equips sub-19 de Barça i Ajax. D’altra banda, l’estàtua de Cruyff a l’esplanada d’entrada a la tribuna del Camp Nou es presentarà oficialment el dia abans, és a dir, el 26 d’agost. D’aquesta manera, el Barça encadenarà tots dos actes en homenatge a la figura de l’holandès, d’innegable importància per al Barça.

Un projecte començat el 2013

El projecte per a la construcció d’un estadi a la Ciutat Esportiva Joan Gamper comença el 2013 amb la compra dels terrenys on ubicar-lo per un valor superior als vuit milions d’euros. El Barça va obrir un concurs per dissenyar com seria la instal·lació, en un moment en el qual encara no s’havia decidit que portés el nom de Johan Cruyff. L’estudi Batlle i Roig Arquitectes va guanyar el concurs per dissenyar un estadi que havia de tenir capacitat per a 6.000 espectadors i amb un cost d’uns dotze milions d’euros.

L’any 2017, en el primer aniversari de la mort de Johan Cruyff, s’anuncia que l’estadi de la Ciutat Esportiva durà el seu nom. La cosntrucció comença el 14 de setembre del mateix any amb un acte oficial de col·locació de la primera pedra on i són presents els principals directius del Barça i, entre d’altres, Andrés Iniesta, com a capità del primer equip. Hauran passat gairebé dos anys des de llavors quan finalment s’inauguri l’Estadi Johan Cruyff, una de les primeres fases del projecte Espai Barça.​

 Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa