Món Esport
Les estadístiques no acompanyen el Barça
  • CA

El Bayern de Munic serà el rival del Barça als quarts de final de la Champions. El partit es disputarà el divendres 14 d’agost a Lisboa i no hi haurà tornada. Els bavaresos han guanyat la Bundesliga per vuitena temporada consecutiva i també han aixecat la Copa. El seu joc millora per moments i volen el triplet. En línies generals, se’ls considera els favorits de l’eliminatòria.

Aquesta no és la primera vegada que catalans i alemanys s’enfronten en competició europea. De fet, ho han arribat a fer fins a deu vegades i les dades no conviden a l’optimisme pel que fa als interessos culers. En aquesta desena de duels, el Bayern ha guanyat en sis ocasions, mentre que el Barça només ha estat capaç de vèncer els bavaresos dues vegades. Els altres dos enfrontaments han acabat en empat.

Curiosament, les dues úniques vegades que els blaugrana han aconseguit el triomf davant els alemanys, han acabat aixecant l’orelluda. Això va ser als quarts de final del 2009 al Camp Nou i a les semifinals del 2015, també a casa. Ambdós partits van acabar amb golejada: 4-0 i 3-0 respectivament. D’altra banda, també queden en el record les semifinals del 2013, quan el Bayern va eliminar el Barça amb un contundent 7-0 en el global de l’eliminatòria.

Si mirem els gols que s’han marcat en els partits entre catalans i alemanys, la cosa queda una mica més igualada. El resultat total seria de 18 a 14, amb avantatge bavarès. Així doncs, pel que fa a les estadístiques, tot en contra per al Barça. Ara bé, a ningú se li escapa que els números només són això: números.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa