Espanya ha quedat fora del Mundial de Rússia. Per penals, amb errors de Iago Aspas i Koke, l’amfitriona ha eliminat La Roja, oferint un futbol poc atractiu però efectiu i vencent a la loteria més injusta del món del futbol.

El conjunt espanyol s’ha avançat al minut 11 de la primera meitat gràcies a un gol en pròpia porteria del rus Ignashevich. Sergio Ramos li ha guanyat la partida dins l’àrea i després que Asensio pengés el cuir a la zona de perill, el futbolista local ha tocat la bola per introduir-la a la seva porteria. Ha estat la primera i gairebé única estocada de La Roja a la primera part. Espanya ha dominat la possessió (77%) però no ha generat perill. Hierro ha decidit deixar Andrés Iniesta a la banqueta d’inici i a Espanya li ha faltat tenir profunditat i toc entre línies.

 

Ha monopolitzat el joc la selecció espanyola però Rússia, aprofitant un penal innocent de Gerard Piqué, ha empatat el matx al vorell del descans. En un córner, el cuir ha impactat a la mà del central català, que estava d’esquenes però amb els braços estesos. Kuypers ha xiulat la pena màxima i Dzyuba l’ha transformat magistralment, enganyant David De Gea.

Ha arrencat igual l’equip ibèric a la segona part, sense profunditat més enllà d’alguna centrada aillada. No s’ha trobat Espanya amb la seva millor versió, aturada en sec per un entramat de defensa rus impenetrable. Ha renunciat el conjunt local a atacar durant el segon període. Ha accelerat Espanya al tram final i la més clara l’ha tingut Iniesta, un xut des de la frontal que ha desviat Akinfeev.

El partit ha anat a la pròrroga. Rússia no ha proposat res però ha forçat enviar el partit al minut 120 i Espanya s’ha frustrat amb la pilota als peus. A punt ha estat de marcar Rodrigo, que ha sortit a la pròrroga, però de nou el porter local ha aturat les escomeses d’Espanya. Als penals, amb dos errors de Koke i Iago Aspas, Espanya ha quedat fora del Mundial 2018.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa