Espanya col·labora amb l’FBI en una investigació a Sandro Rosell

 

Segons ha avançat El Larguero de la Cadena SER, el jutjat número tres de Madrid ha tramitat una comissió rogatòria que prové de les autoritats judicials dels Estats Units amb la finalitat d’escorcollar dos despatxos de Sandro Rosell. O el que és el mateix: la policia espanyola ha acceptat la demanda de l’FBI de registrar els despatxos de l’expresident blaugrana.

Aquesta comissió pertany a presumptes delictes de blanqueig de capitals, frau electrònic entre altres. Sempre segons la SER, el nom de Sandro Rosell apareix al costat dels de Julio Rocha i Rafael Esquivel, dirigents detinguts l’any 2015 pel ‘FIFA Gate’. 

L’FBI va traslladar la demanda d’investigació als jutjats de Madrid el dia 3 de desembre de 2015. La policia espanyola va entregar el contingut d’aquests registres a les autoritats americanes a mitjans de l’any passat. El resultat d’aquestes investigacions no ha transcendit, ja que estan sota “secret de sumari” a l’estil americà.

Aquesta comissió rogatòria, demandada per l’FBI, respon a la investigació oberta sobre de patrocini gestionat pel president blaugrana. Aquest acord entre Nike i la Confederaçao Brasilera de Futebol, amb data de 1996 i per un valor de 160 milions de dòlars, ha suposat, segons la fiscal Loretta Lynch, fins a 15 milions en suborns cap a Teixeira. 

Aquest contracte estaria englobat dins la trama de corrupció de la FIFA coneguda com a FIFA Gate. Esquivel i Rocha, noms que apareixen al costat del nom del president blaugrana en aquesta comissió rogatòria, són dos dels set directius de la FIFA detinguts a Zurich al maig de 2015. Esquivel va ser extradit als EEUU. 

 

La versió de la part afectada

L’entorn de Rosell, segons ha comunicat a la Cadena SER, no coneix Esquivel ni Rocha. Asseguren que els negocis que ha tingut Sandro Rosell amb la FIFA són perfectament legals i no tenen constància d’aquests fets. 

 Nou comentari