Món Esport
ERC demana explicacions al govern espanyol per l’ús del logo del Barça a Espanya Global
  • CA
Logo de la Fundació Barça. | FC Barcelona

Esquerra Republicana (ERC) ha demanat explicacions al Govern de Pedro Sánchez per la utilització sense permís del logo de la Fundació Futbol Club Barcelona com a entitat col·laboradora d’Espanya Global, l’antiga Marca Espanya, que depèn del Ministeri d’Afers exteriors.

 

Els diputats d’ERC Jordi Salvador i Joan Capdevila han adreçat al govern espanyol una bateria de preguntes al Congrés arran de les notícies que assenyalen que la presència del logo de la Fundació del Barça al web d’Espanya Global no compta amb l’autorització del club, que fins i tot es planteja emprendre accions legals.

 

Els independentistes catalans atribueixen a la Secretaria d’Estat de l’Espanya Global una “campanya de desinformació” contra els sobiranistes i posen com a exemple unes declaracions de la seva titular, Irene Lozano, en assegurar a la BBC que els polítics que seran jutjats per la seva implicació en el referèndum de l’1 d’octubre del 2017 van cometre “delictes penals”.

 

En què consisteix la col·laboració?

 

ERC vol saber com s’ha formalitzat la integració de la Fundació Futbol Club Barcelona a Espanya Global, i sobre la base de quin acord o conveni. En aquest sentit, demanen al Govern central que aporti la còpia de la documentació que ho acrediti. Així mateix, Salvador i Capdevila pregunten a l’Executiu socialista en què consisteix la col·laboració d’aquesta Fundació, si és econòmica o en espècie, o si només presta la seva imatge.

 

Per la seva banda, diverses fonts de la Secretaria d’Estat de l’Espanya Global consultades per Europa Press han assenyalat que la presència de la Fundació del Barça com a entitat col·laboradora procedeix de l’etapa anterior, de l’Alt Comissionat per a la Marca Espanya, però l’equip actual en desconeix els detalls.

 

Canvi en la pàgina web

 

Així, reconeixen l’error d’haver abocat al nou web informació que encara està per revisar, perquè l’equip d’Irene Lozano està ara en procés de revisar tots els convenis existents. Els continguts de l’antiga Marca Espanya van canviar de domini cap a un nou web, amb el nom d’Espanya Global, fa només dos dies.

 

Això sí, les fonts asseguren que la fundació del Barça no s’ha posat en contacte amb la Secretaria d’Estat per demanar que es tregui el logo ni per expressar cap malestar, que seria el més previsible si s’han sentit molestos. “No farem servir la imatge d’algú que no hi vulgui ser”, afegeixen les fonts, que precisen que fins ara, ni la Fundació del Barça ni ningú els ha demanat que es retiri el logo.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa