Durant aquesta setmana, el Barça i els mitjans de comunicació han celebrat el 25è aniversari de la consecució de la primera Copa d’Europa de l’entitat, el 20 de maig del 1992 a l’estadi de Wembley. Els socis i afeccionats blaugrana han recordat cada un dels moments, els ja coneguts i alguns d’inèdits, que van envoltar la final davant la Sampdoria i tot allò que va suposar, tant per al club, com per a Catalunya. I per tancar aquests set dies, sense que la situació estigués preparada amb antel·lació, el Barça té l’opció -mínima- de repetir una de les gestes preferides de l’equip dirigit i dissenyat per Johan Cruyff.

Vint-i-cinc anys després, el conjunt barcelonista pot imitar una de les lligues de Tenerife. En aquesta ocasió, però, es convertiria en la Lliga de Màlaga. Durant tres temporades seguides (1991-92, 1992-93 i 1993-94), el Barça va aixecar el títol en la darrera jornada sense dependre d’ell mateix, com succeeix en l’actualitat. Els catalans depenien de la punxada del Reial Madrid a l’Heliodoro Rodríguez López de Tenerife (1991-92 i 1992-93) i del Deportivo a Riazor (1993-94), acompanyant aquests resultats amb una victòria pròpia al Camp Nou. I els tres miracles es van complir. El Barça va aixecar tres Lligues en l’últim sospir.

 

Aquest diumenge, el Camp Nou vol tornar a rememorar un fet d’aquells que no s’obliden. El Barça ha de vèncer l’Eibar i esperar una derrota del Reial Madrid a La Rosaleda de Màlaga, en un partit on els andalusos no s’hi juguen res. Només l’honor i la demostració d’una professionalitat que, darrerament, s’ha posat en dubte degut a les declaracions del seu entrenador, Míchel González, i del seu president, Abdullah bin Nasser Al Thani.

Els blaugrana tindran un ull a l’estadi malagueny. Sobretot els afeccionats, que prestaran més atenció a les evolucions del partit Màlaga-Reial Madrid que al del propi equip, de qui es presuposa que farà la feina en un enfrontament gens senzill davant l’Eibar. Els futbolistes culers no ho tindran fàcil. L’Eibar, després de tres temporades a Primera, s’ha convertit en un dels equips més sòlids del campionat i en un conjunt altament competitiu. Els liderats per Messi no poden badar si volen tenir alguna opció de guanyar la Lliga.

 

Sense Gerard Piqué, encara no recuperat del virus estomacal contret la setmana passada, Javier Mascherano i Jérémy Mathieu, Luis Enrique haurà de tornar a fer equilibris per formar una defensa de garanties. Per això, el tècnic ha convocat dos futbolistes del filial, Marlon Santos i Borja López, amb una més que probable titularitat del brasiler, que ja ho fou a Las Palmas demostrant una preparació extraordinària per l’edat i l’experiència a Primera Divisió.

 

L’aposta d’El Món

 



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa