Món Esport
Els socis no poden opinar sobre el posicionament polític del Barça
  • CA
Pancarta del Camp Nou de suport a la vaga de fam als presos polítics. | EFE

El Barça ha fet públics, per quart any consecutiu, els resultats de l’Observatori Blaugrana del gener del 2019, l’enquesta d’opinió que el club realitza cada semestre i que avalua la situació global de l’entitat mitjançant la valoració que fan 1.000 socis i 1.000 seguidors. A diferència dels darrers exercicis de transparència, el conjunt blaugrana no ha preguntat als seus seguidors si els sembla bé el posicionament de la junta directiva en relació al que els darrers anys s’havia anomenat “qüestió catalana”. Josep Vives, portaveu culer, ha argumentat que els ítems de l’Observatori varien en funció de l’evolució de l’actualitat i no ha tancat la porta a tornar a preguntar-ho als socis en un futur.

 

D’altra banda, els socis han ratificat la seva confiança en la junta directiva de Josep Maria Bartomeu i han puntuat amb un 7,5 sobre 10 el seu grau de satisfacció en relació amb la marxa general del club (resultat que iguala el del darrer semestre i que supera de dues dècimes l’obtingut ara fa un any). Només un 4,3% suspèn el club en termes de satisfacció general. Els afeccionats del Barça també estan contents amb la marxa esportiva (els socis posen un 8 al rendiment de totes les seccions, mentre els altres seguidors un 7,8) i prova d’això és que un 61,9% dels socis i un 65% dels seguidors creu que aquesta temporada anirà millor que l’anterior, en què el primer equip de futbol va aconseguir el doblet de Lliga i Copa.

 

Només un 1,5% i un 2,2%, respectivament, pensen que aquest curs anirà pitjor. El 97,7% dels socis (95,5% dels seguidors) confien que Leo Messi i companyia guanyin la Lliga i més del 60% d’afeccionats blaugrana creuen que es guanyarà la final de la Champions que es disputarà al Wanda Metropolitano el pròxim 1 de juny. Entre les altres seccions, tots plegats es mostren molt expectants amb els resultats de les seccions de futbol femení i handbol masculí.

 

L’Espai Barça i la Masia, principals preocupacions culers

 

Entre les principals preocupacions dels socis i les accions que consideren prioritàries s’hi troben l’Espai Barça (14,6%), que genera un grau d’il·lusió elevat (74,6%), la gestió econòmica (13,3%) i la Masia (9,5%). Per als culers, la importància del futbol formatiu passa per davant, entre d’altres, del fet de guanyar títols (8,2%) i l’actuació de la junta (7,8%). Bartomeu i els seus han aprovat tots els ítems incorporats en l’apartat “Transmissió de Valors” –Joc net, ambició, respecte, treball en equip, esforç, humilitat i transparència– i “Valoració d’aspectes concrets” –Projecció internacional, imatge en general, economia, gestió social, gestió esportiva, conflictes externs i conflictes interns–.

 

Un 87,7% dels socis i el 92,4% dels seguidors creuen que la imatge del Club és bona o molt bona. En general, el 95,3% dels socis i el 94,4% dels altres aficionats estan orgullosos de ser del Barça. En àmplia majoria (89,6%), tots estan totalment o bastant d’acord amb la lluita del club contra el frau. Com a dada anecdòtica, els tres equips amb què els culers tenen més afinitat són el Girona (43,6%), l’Athletic Club (5,9%) i Reial Betis (3%).



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa