Món Esport
Els resultats ho deixen clar: Jordi Alba és imprescindible
  • CA
Jordi Alba celebra el gol que ha aconseguit contra l’Osca. | EFE

Les estadístiques no deixen lloc a l’equívoc: Jordi Alba és indispensable. Ja no és només que hi hagi un Barça diferent en l’àmbit futbolístic en funció de si el lateral esquerre juga o no, sinó que la seva importància també es reflecteix en l’apartat numèric. Després de les desavinences amb Luis Enrique, l’arribada d’Ernesto Valverde a la banqueta del Camp Nou i la marxa de Neymar de la punta esquerra de l’atac han permès que el de l’Hospitalet hagi recuperat la seva millor versió.

 

Alba ha estat titular en 29 partits aquesta temporada, durant els quals el Barça ha registrat 22 victòries, 6 empats i 1 derrota. En canvi, dels vuit partits que el lateral no ha començat d’inici (o no ha anat ni convocat), els blaugrana n’han guanyat dos, n’han empatat tres i també n’han perdut tres. L’última punxada culer, a San Mamés, va evidenciar –un cop més– que Jordi Alba és una peça clau, sobretot en termes ofensius. No té la màgia de Messi ni fa les aturades de Ter Stegen, però aporta coses diferents i la columna vertebral de l’onze titular no s’entén sense ell. Els resultats ho demostren.

 

La planificació de la temporada de la secretaria tècnica del Barça, a més, li atorga més responsabilitat. El conjunt blaugrana va fiar la posició de lateral esquerre suplent a Juan Miranda i va permetre que Cucurella marxés cedit a l’Eibar, però Valverde no està donant oportunitats a l’andalús i Sergi Roberto o Semedo són els encarregats d’ocupar la posició quan Alba no hi és. Compleixen i no ho fan malament, però cal no oblidar que només són recursos d’urgència. Aquest diumenge, sense lateral esquerre a la plantilla, l’únic descartat de l’equip va ser Miranda.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa