Món Esport
Els clubs catalans celebren el Dia Internacional de la Dona
  • CA

El Dia Internacional de la Dona també ha arribat als clubs esportius catalans. La majoria d’ells, liderats pels clubs de futbol més prestigiosos com el Barça i l’Espanyol, han dedicat un homenatge a les dones de tot el món i, concretament, a les esportistes que defensen els colors del seu equip, i han decidit tirar endavant diversos actes per reivindicar la igualtat en el món laboral i esportiu.

El Barça ha fet públic un vídeo amb diverses frases pronunciades pels locutors del programes matinals de RAC-1 i Catalunya Ràdio, Jordi Basté i Mònica Terribas, pels actors Jordi Planas i Irene Montalà, per la pilot Laia Sanz o pel capità del primer equip Andrés Iniesta, entre d’altres personalitats. El club català passarà unes imatges pels videomarcadors de l’estadi abans del partit d’aquest dimecres davant el PSG i promocionarà els dos propers partits del primer equip femení, davant l’Espanyol i el Rosengard suec, en una eliminatòria de Champions decisiva que es jugarà al Miniestadi. A més, a través del Grup Edelvira Calvetó, presidit per la directiva Maria Teixidor, i de l’Institut Català de la Dona, el Barça ha impulsat -juntament amb la Generalitat- diverses accions per “promoure la igualtat de gènere i celebrar aquesta jornada reivindicativa”.

 


El FC Barcelona i la Generalitat de Catalunya… por fcbarcelona

 

L’Espanyol, per part seva, commemora la jornada amb un partit a la Ciutat Esportiva Dani Jarque que tindrà com a protagonistes els primers equips masculí i femení de l’entitat. A banda, el proper divendres i coincidint amb el partit a l’RCDE Stadium davant el Las Palmas, el club blanc-i-blau distribuirà entrades a 5 euros per a totes les dones, a 5 i 10 euros per als menors de 15 anys, entrada gratuïta pels usuari del carnet RCDE Fan i convidarà totes les noies que conformen el futbol femení del club.

La Penya i el Manresa de bàsquet també han felicitat el Dia Internacional de la Dona Treballadora amb sengles missatges a les xarxes socials. El Joventut de Badalona, amb un vídeo, ha fet viral la frase “Competim tots, t’hi sumes?”, mentre que l’ICL Manresa ha canviat la seva fotografia de perfil completant l’escut amb el símbol de Venus i completant el fons amb un color púrpura.

 

 

 

 

 

 



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa