El trident torna a escena a Washington (1-0)
A voltes amb el futur de Neymar, el Barça ha tornat a guanyar al segon partit de pretemporada (1-0). De nou ho ha fet amb gol del crac brasiler, aliè al soroll que genera la seva figura fora del camp, concentrat en destacar als EEUU a partir de gols “decisius”. En porta tres aquesta pretemporada, únic golejador de la plantilla blaugrana. Una rematada col·locada de l’extrem ha servit per superar el Manchester United de Jose Mourinho en el primer partit de la (pre)temporada comandat pel trident.

Es comença a intuir què serà el Barça de Valverde, vertical i voluntariós, perillós i sòlid, amb idees clares i conceptes senzills, inevitablement entregat a la vertiginositat de la MSN. Han tornat a cavalcar els tres monstres ofensius de l’equip, collant la porteria d’un imperial De Gea, que ha aturat un munt de rematades blaugranes quan el FedEx Stadium pràcticament cantava el goal.

Ha començat Neymar i l’ha seguit Messi, provant les qualitats i reflexos de David de Gea. També ho ha intentat Suárez abans que Messi estavellés una pilota al pal. Ha fet dues aturades de porter d’handbol de Gea: una a l’uruguaià i l’altra a Messi, fins que Neymar, des de l’àrea petita, ha introduït la pilota a la xarxa blaugrana. Ho ha celebrat el de la ‘canarinha’ davant un públic entregat que hores abans li havia demanat que continués al Barça.

Més enllà del trident ha destacat Carles Aleñá, el futur del mig del camp del Barça, demostrant que els anys de treball a la Masia són un element gairebé indispensable per destacar a la medul·lar blaugrana. Ha accelerat el joc quan ha calgut i ha tingut pausa quan era necessària. Li falta rodatge i aprenentatge però està cridat a ser el capità del buc blaugrana. El Barça vol Coutinho i Paulinho però té un gran fons d’armari al mig del camp: Sergi Roberto, Denis, Aleñá i Samper saben què és el Barça i són suplents de luxe per Iniesta: només necessiten minuts i confiança.

Munir i Vermaelen, novetats

El davanter i el central han estat les cares noves respecte al primer partit. Tots dos han gaudit de 45 minuts. Valverde ha tornat a fer servir dos equips diferents, a excepció de la porteria, on només ha jugat un bon Jasper Cillessen. Aleix Vidal, Piqué, Vermaelen, Digne, Sergi Roberto, Denis, Iniesta, Arda, Alcácer i Munir han entrat per Semedo, Umtiti, Mascherano, Jordi Alba, Busquets, Aleñá, Rakitic, Messi, Suárez i Neymar. La segona part ha estat pel Manchester United, que s’ha aproximat a l’àrea de Cillessen però no ha aconseguit perforar la xarxa del porter orange del Barça. Mourinho ha rodat figures com Lukaku o Pogba de cara a la Supercopa d’Europa que jugarà contra el Reial Madrid.