Món Esport
El trident suma 100 gols per tercer any seguit
  • CA

El Barça està decantat sobre la seva enorme tripleta atacant i un any més els números no menteixen: aquesta tarda han arribat als 100 gols entre tots tres. 101 concretament després que Messi tanqués el partit amb la seva segona diana, de penal estil Panenka. En total: 51 (35è a la lliga) de l’argentí, 34 (27) de Luis Suárez i 16 (10) de Neymar, que ha tingut una actuació destacadíssima. El trident, ben acompanyat pel conjunt, ha decidit l’enfrontament d’avui contra un Vila-real competitiu, sobretot defensivament, i ha tornat a sumar una xifra espectacular. És la tercera temporada seguida que aquests tres jugadors superen el centenar de gols.

Aquesta realitat, però, part essencial del canvi de l’estil de joc implantat per Luis Enrique, no assegura que el Barça guanyi la Lliga. De moment, és un triomf clau per seguir amb opcions al títol, però la paella pel mànec la segueix tenint el Madrid, que juga aquesta nit al camp del descendit Granada. En tot cas, són tres homes que es complementen perfectament i que han evitat que les enveges i els egos malmetessin el seu potencial.

 

Messi, determinant per davant de tot, ha fet el 2-1 a tocar del descans en una acció marca de la casa, tot i tenir un repertori infinit. S’ha perfilat a l’àrea, i en horitzontal, ha retallat un rival, ha amagat el xut i l’ha acabat creuant per sorpresa d’Andrés Fernández, que (només) ha fet l’estàtua. Normalment, Messi xuta en paral·lel en aquesta mena d’accions, però avui l’ha obert al pal llarg de manera subtil. A la represa, Suárez, lluitador amb classe, també n’ha fet un dels seus més habituals: driblant quan sembla que ja no li queda ‘reprise’ i afusellant el porter.

El gol de Neymar ha estat el més lleig, de murri, aprofitant un rebot i col·locant amb la puntera l’1-0. Però l’11 brasiler ha estat el millor en aquesta agradable tarda primaveral -90.000 espectadors-, tornant boig el seu marcador Gaspar, amb tota mena de regats, tant per potència com per habilitat, assistint bé els companys i deixant una perla final prèvia al penal. Un dels dies més complets i brillants del canarinho. Això és el trident i aquest és el pas –evolució per a uns, involució per a uns altres- d’haver apostat per una davantera única i haver oblidat una mica el mig camp que ha fet regnar el Barça en l’última dècada.

 

 

Homenatge a Naval

 

Abans del partit, el club ha homenatjat per sorpresa a Carles Naval, delegat del primer equip els últims 30 anys, un dels més veterans dels que treballen directament pel Barça de futbol. Molt estimat per la institució i el vestidor, sempre discret i respectat, una d’aquelles persones imprescindibles pel bon engranatge de la maquinària blaugrana de portes endins, Naval ha rebut l’aplaudiment del Camp Nou i la salutació afectuosa de tots els jugadors.

 

Així mateix, s’ha emès un vídeo pels marcadors de l’estadi, amb paraules d’alguns futbolistes i d’altres delegats històrics de Primera Divisió, com les de José M. Calzón, etern delegat de l’Espanyol. Finalment, uns familiars li han entregat una samarreta emmarcada al mig del camp. Emocionat, Naval ha donat les gràcies i la pilota ha començat a rodar. Un bon detall que no oblidarà per a un home que ha dedicat tota la seva vida professional al Barça.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa