Món Esport
El trident recupera el gol en el moment just
  • CA

 

Que si fora de joc pels pèls, que si penals no xiulats molt clars, que si rematades mal executades, que si un gol legal mal anul·lat avui mateix, que si… El Barça havia iniciat el 2017 bastant sec en la seva davantera, amb només dos golassos de Messi de falta directa en dos partits. La Lliga s’ha complicat i la Copa del Rei amenaçava en deixar descavalcats als blaugranes. Era un dia a cara o creu i el trident ha tornat a aparèixer en una dimensió més que notable. Han marcat tots tres, que ja sumen més de 300 gols jugant junts, i han estat determinants per eliminar l’Athletic i plantar-se als quarts de final del títol monàrquic.

Per començar, Luis Suárez ha fet el gol 100 com a jugador del Barça (25-59-16 dianes en dues temporades i mitja) en només 120 enfrontaments, rècord en la història de l’entitat. L’uruguaià ha trencat el bon plantejament dels bilbaïns, valents i pressionant la sortida barcelonista, jugant una bona estona en terreny rival. Era el minut 35. Neymar, que portava dies amb bones actuacions però sense encert de cara porteria, ha provocat un penal tan escandalós com el de San Mamés –aquest sí que Gil Manzano l’ha xiulat- i ell mateix l’ha transformat. Feia quasi tres mesos que el brasiler no marcava. 

 

L’eliminatòria semblava resolta, sobretot perquè el conjunt de Valverde no havia creat gaire perill i la segona part aparentava de baixada per als de Luis Enrique. Tot el contrari. Enric Saborit, un català de Mataró –format a l’Espanyol- i futbolista de l’Athletic des dels 14 anys, possiblement l’únic català que ha jugat a Lezama, ha igualat els vuitens de final amb un cop de cap en la primera arribada clara dels bascos. Així que tot tornava a estar obert, i ha sigut aleshores quan Messi –molt actiu durant els 90 minuts- ha ofert un altre llançament magistral de falta directa a 12 minuts del final. En tres partits n’ha fet tres, tots tres diferents i realment d’una gran bellesa. I, atenció, supera Ronald Koeman en lliures directes (26 per 25). Llavors sí que la classificació ha quedat resolta.

Per a la història quedarà que el gol 300 del trident ha arribat precisament en una jugada entre tots tres. Messi ha lluitat una pilota, ha connectat amb Neymar i aquest l’ha centrada al segon pal perquè Suárez la rematés de mitja volea a gol. No era un xut fàcil. La diana ha donat aire al Barça, al propi uruguaià, que portava dos partits grisos, i ha encarrilat l’eliminatòria. En total, des que aquest trio estel·lar coincideix al Camp Nou, des de l’estiu del 2014, és a dir, dos anys i mig, Messi ha fet 125 gols, Suárez 100 i Neymar 77. Sumats, 302. Aquesta temporada, es reparteixen en 25, 16 i 7 gols, respectivament.

 

Així que aquesta tripleta atacant que marca la diferència i és l’eix del joc del Barça ha tornat a funcionar el dia just, quan més ho necessitava l’equip i quan era el primer duel a tot o res. El Camp Nou s’ha buidat satisfet -71.000 persones aquesta nit- amb l’esperança que tot i la irregularitat a la Lliga els tres títols continuen sent possibles.      



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa