Món Esport
El text presentat pel Barça a l’Audiència per tancar l’Acció de Responsabilitat
  • CA

Moralment, el Barça ha desistit de l’Acció de Responsabilitat contra la junta de Joan Laporta per tancar una de les carpetes més doloroses dels últims anys al club barcelonista. Set anys que han dut a l’entitat a barallar-se amb els seus antics gestors per unes suposades pèrdues que, en primera instància, el jutge Martínez Borrego va negar i va convertir en 4 milions de beneficis. Una xifra que tampoc va convèncer els exdirectius i que els va dur, com al mateix club, a presentar un recurs d’apel·lació davant l’Audiència Provincial.

Ara bé, jurídicament, el club ha desistit per poder cobrar la xifra pactada amb la companyia d’assegurances Zúrich, amb qui Laporta va signar una pòlissa que cobria unes possibles pèrdues de fins a 25 milions d’euros i que evitava que els seus companys de junta directiva haguessin d’aportar capital del seu patrimoni en un suposat cas extrem de mala gestió econòmica. El pacte entre el club i els dotze exdirectius (Laporta, Sala i Martín, Yuste, Macià i Fort van decidir quedar-ne al marge), que tan rebombori va generar durant el mes de desembre passat, ara queda en paper mullat. L’asseguradora cobria la totalitat dels disset, i volia que el pacte i el tancament de la carpeta fos amb la signatura de tots els implicats.

 

En l’escrit enviat a l’Audiència, al qual ha tingut accés El Món, el Barça argumenta, ja en el primer paràgraf, que “com a conseqüència de l’acord transaccional assolit amb la companyia asseguradora, ZÚRICH INSURANCE PLC SUCURSAL EN ESPAÑA, […] el FUTBOL CLUB BARCELONA desisteix del recurs d’apel·lació respecte de la desestimació de les pretensions de condemna contingudes a la demanda, a fi de poder fer efectiva la compensació convinguda amb la companyia asseguradora”.

En el document, el club manté -tal i com ja ha repetit en diverses ocasions- l’interès que els magistrats determinin si la junta de Joan Laporta va tancar el seu mandat amb pèrdues. “El FUTBOL CLUB BARCELONA manté el seu interès legítim a fi d’obtenir un pronunciament dels nostres tribunals que declari que els exdirectius apel·lats són responsables de les pèrdues registrades en els comptes anuals del club al tancament de l’exercici 2009-2010″, manifesta, en una petició que només afecta als cinc exdirectius que no es van adherir al pacte.

 

Tot i això, en el novè punt de l’escrit, el Barça torna a explicar el motiu del seu desistiment, que no és altre que cobrar una part de la pòlissa: “el FC BARCELONA té ple convenciment de la correcció jurídica dels seus arguments en el recurs d’apel·lació, […] la qual cosa no obsta per a que tingui plena disposició per desistir davant de determinats apel·lats i de les pretensions de condemna, a fi de donar compliment a l’acord transaccional subscrit amb la companyia asseguradora ZÚRICH INSURANCE PLC SUCURSAL EN ESPAÑA, en el millor interès del club”.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa