Món Esport
El TAD alerta el Barça que la sanció a Neymar Jr segueix essent efectiva

Neymar Jr segueix sancionat. Aquesta és l’advertència que el Tribunal Administratiu de l’Esport (TAD) ha fet al Barça aquest dissabte al migdia, poc més de 24 hores abans que el conjunt blaugrana disputi el decisiu partit de Lliga al Santiago Bernabéu, davant el Reial Madrid. El tribunal, de la mà del seu president Enrique Arnaldo, ha enviat una carta al club català on especifica que, sense una resolució del mateix TAD -posterior a la reunió dels seus membres-, el jugador segueix afectat per la decisió de la Reial Federació Espanyola de Futbol, contràriament a la interpretació que l’entitat blaugrana fa de la normativa.

En primer lloc, Arnaldo critica el Barça pel moment de fer efectiu el recurs. El club tenia deu dies per fer-ho -i ho ha fet dins el termini-, però el president del TAD li retreu que hagi presentat aquest recurs un cop acabada la reunió ordinària del tribunal, celebrada aquest divendres. “A les 16:08 del divendres 21 d’abril del 2017 va tenir entrada per correu electrònic un recurs interposat en nom i representació del CF Barcelona (sic) contra la sanció imposada pel Comitè de Competició de la RFEF al seu jugador Neymar Da Silva Santos Jr […] Aquest recurs va ser presentat quan era públic i notori que el Tribunal havia conclòs la seva reunió setmanal”. Un recurs, de fet, per a la retirada definitiva de la sanció. “El club no sol·licita cap mesura cautelar, si bé demana al Tribunal que declari la plena disponibilitat del jugador per disputar l’enfrontament de la propera jornada del dia 23 d’abril del 2017”, aclareix.

 

El tribunal explica al Barça els motius pels quals no ha pogut celebrar una reunió extraordinària, aquest dissabte, per debatre al voltant del recurs i alerta el club barcelonista dels riscos que comportaria l’alineació de Neymar Jr al Santiago Bernabéu. El TAD aclareix que “les sancions imposades a través del corresponent expedient disciplinari seran immediatament executives sense que les reclamacions i recursos que procedeixin contra les mateixes paralitzin o suspenguin la seva execució”. És a dir, que presentar un recurs no significa aconseguir automàticament la cautelar tal i com creuen els serveis jurídics del Barça. Per tant, i segueix a la carta, “tots els agents participants en l’esport són lliures, en tot moment, d’interpretar les normes com considerin pertinents en atenció als seus drets i interessos, i això, sense perjudici que posteriorment els òrgans competents podran determinar la correcció o incorrecció en les interpretacions”. Un avís a navegants.

El Barça decidirà si alinea Neymar Jr o no al Santiago Bernabéu, però el TAD ha estat clar. El jugador està sancionat i, sense una resolució del tribunal segueix estant-ho. El risc d’incórrer en una alineació indeguda planeja sobre les oficines del Camp Nou, on es prendrà la decisió final.Nou comentari

Comparteix