Món Esport
El Suprem delibera al voltant de la condemna a Messi

La Sala penal del Tribunal Suprem ha deliberat aquest dijous a porta tancada sobre els recursos que tant el jugador del FC Barcelona, Lionel Messi, com el seu pare, Jorge Horacio Messi, van interposar contra la sentència de l’Audiència de Barcelona que els va condemnar a 21 mesos de presó per tres delictes contra la Hisenda Pública, valorats en 4,1 milions d’euros.

De moment, la resolució encara no ha transcendit, però es donarà a conèixer en els propers dies quan es dicti sentència. El futbolista, que ja va retornar la quantitat defraudada abans del judici, va ser condemnat després que l’Audiència de Barcelona expressés el “ple convenciment” que Messi i el seu pare havien eludit el pagament d’impostos derivats dels ingressos d’explotació dels seus drets d’imatge a través d’una complexa maniobra de negocis en paradisos fiscals.

 

En concret, Messi va ser condemnat a set mesos de presó per cadascun dels tres delictes, més una multa de 532.313,31 euros pel frau comès el 2007; de 792.300,54 pel del 2008 i de 768.387,70 pel del 2009. El seu pare va rebre la mateixa pena de presó i multes de 532.313,31 euros pel frau en la declaració del 2007; de 532.313,31 euros per la del 2008 i de 532.313,31 euros per la del 2009.

Aquestes condemnes es van imposar malgrat que la Fiscalia no va acusar el davanter, en considerar que desconeixia l’entramat per defraudar Hisenda, i només assenyalava el seu pare, pel qual va sol·licitar un any i mig de presó. Durant el judici, l’acusació la va sustentar l’Advocacia de l’Estat, en representació de l’Agència Tributària, que va donar “credibilitat zero” a la versió que el jugador del FC Barcelona no estava al corrent que s’havia creat un entramat, per la qual cosa demanava 21 mesos de presó per a Messi, la mateixa pena que per al seu pare.

 

La línia de defensa de Messi i els seus advocats durant tot el procés inclòs el judici -on es va negar a respondre l’acusació que exercia l’Advocacia de l’Estat- va ser que el jugador desconeixia per complet les gestions que es feien dels seus drets d’imatge. “Jo només em dedico a jugar a futbol i mai li pregunto res al meu pare. Me’n refio plenament”, va dir. En aquesta línia incideixen en el seu recurs davant l’alt tribunal.

 

No obstant això, el tribunal va argumentar en la resolució que el desconeixement es devia a la seva “indiferència” i que això no l’eximeix de responsabilitat.Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa