El Reial Madrid ressalta les vergonyes del Barça (1-3)

Molt mala imatge, l’oferta pel Barça en el primer partit oficial de la temporada. La visita del Reial Madrid ha evidenciat dos aspectes clars: que la superioritat blanca és aclaparadora i que Valverde encara té molta feina per fer. El Madrid ha guanyat 1-3 al Camp Nou, però haguessin pogut ser més, veient l’enorme partit d’homes com Isco, Kovacic, Marcelo o el mateix Marco Asensio, que n’ha tingut prou amb vint minuts per enamorar amb el seu futbol.

Un Reial Madrid molt còmode ha mantingut a ratlla el Barça durant uns primers 45 minuts sense grans atractius. Detalls d’Isco Alarcón, alguna arrencada de Messi i un parell de bones arribades de Jordi Alba han estat les poques accions destacables d’una primera part sense un clar dominador. Això sí, al conjunt blaugrana se l’ha notat tens, a diferència d’un Madrid que ha aguantat el zero a zero sense despentinar-se.

L’entesa entre Messi i Deulofeu, sorprenentment excitant durant el Gamper davant Chapecoense, no s’ha repetit durant l’anada de la Supercopa. El de Riudarenes ha viscut pendent dels moviments de l’argentí, en detriment dels oferiments d’altres companys com Suárez o Alba, i ha desaprofitat transicions ofensives que haurien pogut motivar alguna oportunitat per als blaugrana, que han tingut dificultats per arribar a l’àrea madridista. Sense massa protagonisme, ha estat substituït als seixanta minuts.

Els defectes, al descobert

La segona part ha demostrat la clara superioritat del Reial Madrid i ha fet notòries les greus mancances del Barça. Amb Aleix Vidal més perdut que un pop en un garatge, amb l’esquena foradada i sense capacitat de combinar amb els futbolistes del seu voltant; amb Busquets sense acompanyants per realitzar un futbol reconeixible i amb Messi com a única alternativa, el Madrid ha superat els blaugrana amb una gestió extraordinària de la pilota i dels temps.

Una centrada de Marcelo ha acabat amb la sublimació d’una setmana desastrosa de Gerard Piqué. El català ha posat el peu i s’ha fet el gol en pròpia porteria. El Barça ha intentat reaccionar, però només les arrencades de Messi donaven opcions als locals –això diu el document oficial- per empatar. De penal, simulat per Suárez, l’argentí ha aconseguit l’1-1. Però el Reial Madrid era superior i l’empat del Barça l’ha motivat. Amb dos contraatacs, duts de manera brillant, Cristiano Ronaldo i Marco Asensio han sentenciat amb dos gols sensacionals, amb sengles xuts per l’escaire. Ronaldo, suplent però important a la gespa, ha estat el protagonista d’un espectacle dantesc: s’ha tret la samarreta per celebrar el gol -targeta- i, dos minuts després, s’ha llançat a l’àrea buscant el penal. Segona targeta i al carrer. I per acabar-ho d’adobar, empenta a l’àrbitre.

El Barça i, sobretot, Ernesto Valverde, tenen una feinada abismal per davant. Hi ha marge de millora, la temporada acaba de començar, però l’equip necessita moltes solucions.