Món Esport
El PSG va fer quatre passades en els darrers deu minuts
  • CA
Marco Verratti es lamenta, després de la derrota per 6-1 al Camp Nou. | EFE

L’estadística publicada per James McManus, director de Social Media de l’empresa Squawka, un cop acabat el partit entre el Barça i el PSG, deixa en evidència la incapacitat del conjunt francès per mantenir la calma en moments de tensió i la forta -i eficaç- pressió dels catalans per acabar aconseguint una remuntada històrica.

Segons explica el treballador de la companyia d’estadístiques i anàlisi del futbol europeu, el París Saint-Germain va completar únicament quatre passades des del minut 85 de partit, és a dir, en els darrers deu minuts d’enfrontament al Camp Nou. La dada, sense detalls, ja és prou significativa. Quatre passades en deu minuts, mentre el Barça en feia 35 i acabava anotant tres gols per segellar una remuntada inèdita.

 

Però l’estadística no acaba aquí. De les quatre passades completades pel PSG, tres van ser obligatòries. El tres gols fets pels blaugrana van forçar als francesos a fer tres serveis de centre, tres moviments de pilota que compten com tres passades correctes i que redueixen la dada a la mínima expressió. En conseqüència, el PSG no va fer quatre passades en deu minuts, sinó que en va fer només una.

El gràfic difós per Squawka no deixa cap dubte. Tres passades des del punt central i només una amb la possessió pel PSG. El Barça va ofegar l’equip d’Emery com no ho havia fet amb cap rival aquesta temporada i el va transformar, després d’un 4-0 a l’anada, en un equip vulgar convertit en una titella en mans del Barça. La sensació d’asfíxia del PSG va acabar essent clau per a l’èxit blaugrana.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa