Món Esport
El presidenciable del Barça Víctor Font vol que Xavi sigui el seu entrenador
  • CA
Víctor Font, precandidat a la presidència del Barça. | EFE

‘Sí al Futur’. Aquest serà el nom de la candidatura de Víctor Font per a les eleccions a la presidència del Barça que, en principi, se celebraran l’estiu del 2021. L’empresari català va presentar, enmig d’una gran expectació (al voltant de 600 persones, entre les quals hi havia els exjugadors Carles Puyol, Òscar i Roger Garcia, l’expresident Joan Gaspart i l’actual portaveu culer, Josep Vives, van acudir a l’Auditori AXA de Barcelona), el seu projecte per liderar el club blaugrana en un futur.

 

La carta de presentació de Víctor Font va ser clara i concisa: “Sóc racional en els negocis i hooligan en el futbol”. Nascut a Granollers, el presidenciable creu que es troba davant “un repte majúscul”, ja que caldrà fer el relleu d’una generació de futbolistes única, però que ja s’està acabant. “El Barça s’ha d’enfrontar als darrers anys de Messi amb uns actius molt sòlids, perquè la competència és dura. Els nostres competidors són cada cop més forts i més rics. L’any passat i aquest any hem hagut de vendre jugadors per quadrar números”, va dir.

 

Font, que sap més que ningú com il·lusionar el barcelonisme, va tenir molt clar les dues figures que havia de recordar. D’una banda, va assenyalar que “necessitem una revolució, reinventar el model de gestió del club”: “Volem que els canvis que Johan Cruyf va fer sobre el camp es produeixin en la part institucional”, va declarar per anunciar que intentarà fer canvis en la constitució i les tasques de la junta directiva (“el consell directiu”), que segons el seu parer “ha ‘estar formada per consellers que vinguin del món de l’esport, del món de l’empresa i que tinguin experiència en les relacions institucionals“.

 

De l’altra, Víctor Font va deixar entreveure que Xavi Hernández serà el seu principal aliat, encara que també ha anomenat altres futbolistes històrics com Carles Puyol, Víctor Valdés o Joan Vilà. “A en Xavi li he explicat el projecte i hi ha estat molt d’acord. Hi ha hagut molt bona sintonia personal. Estem treballant perquè estigui amb nosaltres. Volem que el projecte que estem articulant l’ajudi a liderar el Barça”. Els altres possibles candidats de les eleccions previstes per al 2021 són Jordi Cardoner (candidatura continuista del mandat de Josep Maria Bartomeu), Joan Laporta, Toni Freixa i Agustí Benedito. Cap d’ells, però, ha oficialitzat la seva precandidatura com sí que ha fet Font.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa