Món Esport
El Manchester United supera el Reial Madrid com el club més valuós d’Europa
  • CA

Un informe de la consultora i auditora KPMG conclou que el Barça s’ha estancat en el seu valor econòmic. La temporada passada, el conjunt blaugrana va ocupar la tercera posició del rànquing europeu, el mateix lloc d’aquest any, amb un valor mitjà de 2.765 milions d’euros. El club més valuós és el Manchester United, amb un augment del 7% que l’ha permès superar el Reial Madrid ( 2%), entitat situada en primera posició la temporada anterior. Els 14 primers equips de la classificació han augmentat el seu valor, a excepció dels barcelonistes.

El Manchester United s’ha enfilat fins els 3.095 milions d’euros, mentre que el Reial Madrid es distancia del Barça amb un valor de 2.976 milions. El quart classificat, apropant-se perillosament al conjunt blaugrana, és el Bayern de Munic, amb 2.445 milions de valoració i un creixement del 14%. També ha crescut una barbaritat el Manchester City, concretament un 22%, enfilant-se fins els 1.979 milions d’euros de valor.

 

Aquest és el rànquing dels 10 clubs més valusosos d’Europa, segons KPGM:

Rànquing KPMG dels clubs més valuosos d’Europa. | KPMG

Pel què fa el número de clubs aportats, la Premier League i la Lliga Espanyola sumen un equip respecte la temporada passada, mentre que Itàlia, França i Portugal en resten un cada una d’elles. D’aquesta manera, la lliga anglesa segueix liderant la classificació amb vuit clubs (40%) i l’espanyola iguala la italiana amb sis. La Bundesliga n’aporta tres, els mateixos que la Ligue1 francesa i la Superlliga turca. L’Eredivisie holandesa en suma dos, mentre que Portugal n’inclou un, el Benfica.

 

Consulta l’informe complet de KPMG.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa