Món Esport
El llegat de Cruyff perdurarà en tots els espais del club
  • CA

El Barça vol que la seva adreça sigui, a partir d’avui, oficialment el carrer Johan Cruyff. Per fer-ho possible, el club demanarà a l’Ajuntament de Barcelona el canvi de nom de l’Avinguda Arístides Maillol, actualment en honor a l’artista -escultor i pintor- català dels segles XIX i XX, pel nom de l’holandès que va transformar la història del Barça com a jugador i, sobretot, com entrenador.

En aquiescència amb la família, sobretot amb el seu fill Jordi, el club ha fet públiques les accions a emprendre per dignificar la figura de Cruyff i per retre un homenatge permanent a la seva persona, en diversos gestos que ajudaran a mantenir el seu llegat, més enllà del joc instruït i practicat en totes les categories futbolístiques de l’entitat.

 

Un any després de la seva mort, conscients que la mateixa família necessitava un temps prudencial per pair la defunció i per començar a prendre decisions sobre quines havien de ser les millors manifestacions per mantenir viva la història de Johan Cruyff, el Barça ha decidit incloure el nom de l’holandès en cadascun dels espais del club: el Camp Nou, el Miniestadi i el Museu Josep Lluís Núñez. Tots ells faran referència a Cruyff i cadascun d’ells en diverses formes.

Començant pel canvi de nom d’Arístides Maillol, actual seu social de l’entitat, passant per batejar el nou Miniestadi -que es construirà a la Ciutat Esportiva Joan Gamper- amb el nom d’Estadi Johan Cruyff, facilitant un espai monogràfic al Museu del club amb l’entrega, per part de la família, d’una samarreta original amb el ‘9’ i de la Pilota d’Or aconseguida l’any 1974 vestint els colors blaugrana; i acabant per l’aixecament d’una estàtua en el recinte on s’ha de construir, teòricament, el Nou Espai Barça. Quatre decisions de gran transcendència.

 

El record de Johan Cruyff, l’home que va revolucionar i canviar la història del Barça, romandrà permanent, i en forma física i visible, en els espais més representatius del club. Jordi Cruyff, el fill, ha agraït la paciència dels dirigents blaugrana i s’ha mostrat “molt content amb l’acord”. El mite tindrà un record perpetu a la seva altura.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa