El juvenil del Barça, primer de grup a la Youth League (1-1)
Els juvenils del Barça celebren el gol d'Ansu contra el PSV.
Els juvenils del Barça celebren el gol d’Ansu contra el PSV. | FC Barcelona

El campió de la UEFA Youth League inicia la defensa del títol de la millor forma possible. El Barça empata contra el PSV Eindhoven (1-1) i s’assegura la primera posició del Grup B, quelcom que no només li permetrà classificar-se per a la ronda d’eliminatòries, sinó que també li facilitarà l’accés directe als vuitens de final. Els blaugrana evitaran, d’aquesta forma, els setzens, que sí que hauran de disputar tots els segons.

El gol d’Ansu des de fora de l’àrea quan no s’havien jugat ni 10 minuts ha posat les coses de cara als culers. Els de Denis Silva han estat superiors durant la resta de la primera meitat i han buscat amb insistència el segon. Jandro Orellana ha tingut l’oportunitat més clara per aconseguir-lo, però ha fallat un penal. L’error ha despertat els locals, que també haurien pogut veure porteria abans d’enfilar el camí cap als vestidors, però Piroe no ha estat encertat.

A la represa, el PSV no ha deixat de persistir fins que ha igualat el matx. Vertessen ha batut Arnau Tenas en el minut 74 i els de l’exmadridista Ruud Van Nistelrooy han impedit que el Barça s’emportés els tres punts d’Eindhoven. Encara que l’empat afavoria força més els interessos catalans i els holandesos necessitaven vèncer per col·locar-se segons, el partit ha estat molt disputat per ambdós conjunts i es podria haver decantat cap a qualsevol de les dues bandes. En clau blaugrana, Marqués ha estat l’encarregat de perdonar una ocasió claríssima a menys de cinc minuts per al final.

El Barça no ha pogut passar de l’empat a Eindhoven, però tot i això s’ha vist beneficiat per la derrota del Tottenham contra l’Inter de Milà (2-4). A falta de la darrera jornada de la fase de grups, els blaugrana sumen 11 punts i ja s’han assegurat la primera posició, mentre Tottenham, PSV i Inter, amb 6, 5 i 4 punts, respectivament, lluitaran sense pietat en l’última cita per ser l’altre equip del Grup B que passi a la ronda d’eliminatòries.